De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony Xperia XZ3-afbeeldingen tonen nieuw toestel’

Erwin Vogelaar
25 augustus 2018, 16:18
2 min leestijd
‘Sony Xperia XZ3-afbeeldingen tonen nieuw toestel’

Volgende week onthult Sony waarschijnlijk de Xperia XZ3. Nieuwe gelekte afbeeldingen plaatsen het toestel in beeld.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ3-afbeeldingen tonen nieuw toestel

Tijdens technologiebeurs IFA volgende week wordt er een stapel nieuwe toestellen uit de doeken gedaan. Eentje daarvan is waarschijnlijk de Sony Xperia XZ3. Renders van dit toestel zijn nu gelekt, waardoor de smartphone alvast in alle detail is te bewonderen. Opvallend: slechts een aantal maanden geleden werd de Xperia XZ2 nog uitgebracht.

Wat ook opvalt is dat Sony blijft bij de flinke schermranden aan de boven- en onderkant van het toestel. De Xperia XZ3 heeft dus, als we deze renders mogen geloven, geen notch. Deze randen in Sony-smartphones zijn volgens het bedrijf nodig voor de speakers aan beide kanten.

sony xperia xz3-afbeeldingen

Daarnaast lijkt Sony te kiezen voor een enkele camera. Mogelijk maakt Sony met de Xperia XZ3 voor het eerst gebruik van de IMX586-chip. Dat is een camerasensor voor maar liefst 48 megapixels.

Deze chip maakt gebruik van een bijzonder technologie, waardoor foto’s er ook in matig licht uitstekend uit moeten zien. Andere smartphonefabrikanten gebruiken meerdere camera’s om dat probleem op te lossen. Mocht de smartphone inderdaad deze chip gebruiken, dan wordt de camera ongetwijfeld de focus van het toestel.

Specificaties

Verder is de vingerafdrukcanner middenin op de achterkant geplaatst. De afstand tussen de camera en vingerafdrukscanner is vrij riant, waardoor de kans klein is dat je jouw vinger per ongeluk op het verkeerde rondje plaatst.

Volgens eerdere geruchten heeft het toestel een 5,7 inch-scherm met een full hd-resolutie. Onder de motorkap zit een Snapdragon 845-chip, met 6GB werkgeheugen en 64GB of 128GB opslagruimte. De accu van 3240mAh moet het geheel van stroom voorzien. Waarschijnlijk wordt er ook een kleinere versie van het toestel gemaakt: de Xperia XZ3 Compact. Dit is de opvolger van de Xperia XZ2 Compact.

Lees ook: Sony Xperia XZ2 (Compact) review: toptoestellen schieten tekort

Meer over IFA 2018

Volgende week vindt dus technologiebeurs IFA plaats in Berlijn. Uiteraard is Android Planet ook aanwezig. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de Android Planet-app.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: MySmartPrice
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu