Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2
7,5
Scherm 5.7 inch
Camera 19 megapixel

Dit moet je weten over de Sony Xperia XZ2

De Sony Xperia XZ2 is een krachtige Android-smartphone met het beste van Sony. De Japanse fabrikant biedt innovaties op het gebied van camera, beeld en software. Ook heeft de Xperia XZ2 voor het eerst in jaren een volledig nieuw design van Sony. De randen rond het scherm zijn stukken kleiner, waardoor de XZ2 veel compacter is dan zijn voorganger, de Xperia XZ1. Bovendien is vooral de camera fors verbeterd ten opzichte van oudere Sony-smartphones.

De Sony Xperia XZ2 heeft ook een kleiner broertje, de Xperia XZ2 Compact. Dat toestel is wat zijn specificaties net zo high-end, maar dan een stuk compacter. Dezelfde verbeterde camera en het nieuwe design keren terug bij beide toestellen, zodat je eigenlijk alleen jezelf hoeft af te vragen welk formaat je voorkeur heeft. Ook is het goed om te weten dat de Xperia XZ2 Compact wat goedkoper is dan de XZ2.

Pluspunten Sony Xperia XZ2

  • Vernieuwd design is stuk compacter
  • Indrukwekkende camera kan superslowmotion filmen
  • Stof- en waterdicht
  • Sony is snel met Android-updates

Minpunten Sony Xperia XZ2

  • Grotere schermranden dan sommige concurrenten
  • Geen koptelefoonaansluiting

Sony’s beste beeld en geluid

De Sony Xperia XZ2 heeft een 5,7 inch-scherm. Dat klinkt groot, maar door de smallere randen blijft het toestel zelf handzaam. Het scherm ondersteunt bovendien hdr. Dat zorgt voor een beter en mooier contrast tussen de donkere en lichte kleuren op het scherm. Netflix, YouTube en andere videodiensten ondersteunen al hdr en daar zorgt het voor merkbaar mooier beeld.

Ook voor audiofielen valt er genoeg bij Sony te halen. De Xperia XZ2 heeft namelijk ondersteuning voor hi-res audio. Daarmee ben je verzekerd van loepzuiver geluid, waarbij je elk instrument van je favoriete nummers goed kunt horen. Daarvoor moet je echter wel een draadloze koptelefoon gebruiken, want de XZ2 heeft helaas geen koptelefoonaansluiting.

Nieuw design met slimme trilfunctie

Na Samsung, Apple, Huawei en anderen stapt ook Sony eindelijk over op vlaggenschepen met voorkantvullende schermen. De Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact hebben beide een vernieuwd design. De platte achterkant en rechte hoeken zijn vervangen door bollingen en rondingen. Daarnaast zit de vingerafdrukscanner nu niet meer aan de zijkant, maar op de achterkant.

Sony Xperia XZ2

Het toestel is uitgerust met Sony’s nieuwe ‘Dynamic Vibration System’. De achterkant van het toestel trilt mee met het geluid als je een film kijkt, muziek luistert of een game speelt. Je bepaalt zelf hoe hard het toestel precies trilt, en het werkt ook als je via een (draadloze) koptelefoon luistert.

Verbeterde camera met superslowmotion

Filmen in slowmotion is altijd al een belangrijke feature geweest op Sony-smartphones, maar deze generatie wordt deze functie nóg beter. De camera van de Xperia XZ2 filmt nog altijd in 960fps, maar doet dit nu met een full-hd-resolutie. Dat betekent dat je meer details kunt vastleggen wanneer je in slowmotion filmt.


Onder de motorkap draait de Snapdragon 845-chip, de snelste hardware die Qualcomm tot dusver heeft uitgebracht. In 2018 keert deze chip terug in meerdere vlaggenschepen, maar Sony is er dit jaar als eerste bij. Deze chip wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Verder draait de Xperia XZ2 op Android 8.0 (Oreo), en brengt Sony doorgaans relatief snel Android-updates uit.

Conclusie Xperia XZ2 en XZ2 Compact review

De Xperia XZ2 en XZ2 Compact zijn goede telefoons, waar helaas wel het genoeg op aan te merken is. Zo zijn de toestellen – ondanks het vernieuwde uiterlijk – aan de dikke kant en is de Compact nog van plastic gemaakt. Daarnaast is de vingerafdrukscanner wat onhandig geplaatst, heeft alleen de XZ2 draadloos opladen en kunnen de camera’s zich niet meten met die van de concurrentie.

Duidelijke voordelen zijn het goede scherm, de vlotte hardware en schone software met snelle updates. Met een adviesprijs van 799 euro is de Xperia XZ2 alleen iets te duur om ‘m aan te kunnen raden. Wacht daarom liever tot hij in prijs is gezakt. De Xperia XZ2 Compact heeft grotendeels dezelfde voor- en nadelen, maar is door zijn formaat ideaal voor liefhebbers van handzame smartphones, en met een prijs van 599 euro ook een stuk aantrekkelijker.

→ Lees verder in de Sony Xperia XZ2 review

Sony Xperia XZ2
7,5
Welke Sony Xperia XZ2 wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia XZ2 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Sony Xperia XZ2 video

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 21

Nieuws Vooral Honor en Motorola hadden de vaart er afgelopen flink inzitten qua Android-beveiligingsupdates. Ook Sony rolde twee fijne updates uit. Bij Samsung was het juist opvallend rustig. Benieuwd of jouw toestel een update heeft gekregen? Neem dan een kijkje in dit overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Nieuws De tweede week van april is alweer begonnen en ook afgelopen week brachten fabrikanten verschillende (beveiligings)updates uit. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 2

Nieuws Deze week stond in het teken van Android 10-updates. De afgelopen zeven dagen werd een reeks aan toestellen bijgewerkt naar de nieuwste softwareversie. Ben je benieuwd of jouw smartphone bij de gelukkigen hoort? Bekijk dan snel het overzicht.
Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Android 10 nu beschikbaar voor Sony Xperia XZ3 en XZ2-smartphones

Nieuws Sony heeft een aantal oudere high-end smartphones van een Android 10-update voorzien. Gebruikers van de Sony Xperia XZ3, XZ2, XZ2 Compact en XZ2 Premium kunnen aan de slag met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.
Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Deze Sony-smartphones krijgen een Android 10-update

Nieuws Goed nieuws voor gebruikers van een Sony-smartphone. Het bedrijf heeft bekendgemaakt welke toestellen een update naar Android 10 krijgen. Vanaf volgende maand worden de eerste updates al uitgebracht.