De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

‘Microsoft komt begin 2020 met opvouwbare Surface met Android-apps’

Dennis de Vries
24 juni 2019, 11:31
2 min leestijd
‘Microsoft komt begin 2020 met opvouwbare Surface met Android-apps’

We kunnen begin volgend jaar uitkijken naar een Microsoft Surface-tablet die dubbel te vouwen is. Het apparaat draait volgens de geruchten ook Android-apps.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft wil ook opvouwbaar

De ontwikkelingen op het gebied van opvouwbare telefoons is ook Microsoft niet ontgaan. Het bedrijf is achter de schermen al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een opvouwbare Surface-tablet. De eerste helft van 2020 moet die klaar zijn. Dat zegt nieuwssite Forbes, dat informatie kreeg van een goed ingevoerde marktonderzoeker.

Surface met Android-apps

De Windows 10-tablet kan ook Android-apps draaien, zo meldt het bericht. Microsoft is deze mogelijkheid momenteel al aan het testen. Sommige gebruikers die meedoen aan het Windows Insider programma en zo beta-versies van het besturingssysteem kunnen testen, hebben al de mogelijkheid om hun Android telefoon te spiegelen op hun Windows-computer. Dat maakt het mogelijk om via Microsofts app Your Phone alle Android-apps op je telefoon volledig te gebruiken op een computer.

Your phone app in Windows

Microsoft lonkt al jaren naar het gebruik van Android-apps op zijn platform, maar het is er nog niet echt van gekomen. Ook deze test is nog erg beperkt. Het werkt momenteel alleen voor beta-testers van Windows 10 met een laptop of Surface die Windows’ ‘Bluetooth with Low Energy Peripheral mode’ ondersteunt.

Ook werkt het lang niet met elke Android-smartphone. Aanvankelijk werken alleen de Samsung Galaxy S-serie, vanaf de Galaxy S8, de Galaxy A8, de Note 8 en Note 9 en de OnePlus 6 en 6T. De lijst wordt later nog uitgebreid met meer apparaten.

Surface met twee schermen

De Surface-tablet die in 2020 naar verluidt wordt gepresenteerd krijgt twee 9 inch-schermen met een 4:3 beeldverhouding. Zo lijkt het erop dat Microsoft niet kiest voor één flexibel scherm, maar juist twee losse schermen die samen met elkaar te gebruiken zijn. De interface van Windows 10 wordt aangepast om een dual-screen opzet mogelijk te maken.

Microsoft is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van Windows-apparaten met twee schermen. Intern hebben ze al een prototype getoond van een Intel-tablet met twee schermen. Deze tablet zou een nieuwe, lichtere versie van Windows 10 draaien. Tablets en laptops met dit Windows 10 Lite moeten de concurrentie aangaan met Chromebooks.

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu