De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Video: vingerafdrukscanner Galaxy S10 overleeft stevige krastest deels

Thomas Haenen
4 maart 2019, 10:54
2 min leestijd
Video: vingerafdrukscanner Galaxy S10 overleeft stevige krastest deels

De Samsung Galaxy S10 kan verrassend goed tegen een stootje, zo blijkt uit een nieuwe duurtest. Met flink krassen is de vingerafdrukscanner echter kapot te krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Video Samsung Galaxy S10 duurtest

De bekende YouTuber JerryRigEverything heeft de Galaxy S10 al voor de release in handen gekregen, en onderwerpt het toestel in een nieuwe video aan een stevige duurtest. Hoewel de Samsung-smartphone een glazen behuizing heeft die kwetsbaar oogt, blijkt het toestel verrassend stevig.

In de video wordt andere geprobeerd de Galaxy S10 te buigen. Hoewel het toestel slechts 7,8 millimeter dik is, lukt het JerryRigEverything niet om het scherm te laten barsten. Vervolgens wordt er met een stanleymes stevig in het scherm en de zijkanten gesneden, maar ook daarvan blijft de impact beperkt.

Het is één van de eerste smartphones uitgerust met Gorilla Glass 6 en dat lijkt voor meer dan adequate bescherming te zorgen. Er komt een behoorlijk scherp mesje aan te pas voor de krassen echt goed zichtbaar zijn.

Vingerafdrukscanner kan deels tegen krassen

Speciale aandacht is er voor de ultrasone vingerafdrukscanner die in het scherm verwerkt zit. Die gebruikt kleine trillingen om een scan van je vinger te maken, om vervolgens het toestel te ontgrendelen. Als het schermoppervlak beschadigd is, maakt dat de scanner dus in theorie onbruikbaar. In de video is echter te zien dat de scanner ook met een paar krasjes nog prima werkt. Pas als er stevig op het scherm wordt ingehakt, wordt de vinger opeens niet meer herkend. De kans dat je zulke schade oploopt met ‘normaal’ gebruik is echter minimaal.

De Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus zijn vanaf aanstaande vrijdag, 8 maart, in Nederland te koop vanaf 899 euro. Beide toestellen zijn uitgerust met drie camera’s achterop en verbeterde, vlottere hardware. De selfiecamera is in een gat voorop het scherm verwerkt. Samsung brengt deze week ook de Galaxy S10e uit, voor 749 euro. Die heeft slechts twee camera’s achterop, en mist tevens de ultrasone vingerafdrukscanner. In plaats daarvan zit de vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop op de zijkant.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu