Dit is Sony’s eerste smartphone met Android 7.0 Nougat

Thomas Haenen
1 december 2016, 11:30
2 min leestijd
Dit is Sony’s eerste smartphone met Android 7.0 Nougat

Sony is begonnen met de uitrol van de Xperia X Performance Android 7.0-update. Het is Sony’s eerste smartphone met de nieuwe software.

Lees verder na de advertentie.

Xperia X Performance Android 7.0-update

Bezitters van de Sony Xperia X Performance kunnen vanaf vandaag een update naar Android 7.0 verwachten. Sony is vannacht begonnen met de wereldwijde uitrol van de nieuwe software. De update wordt als eerste uitgerold voor simlockvrije modellen. Het kan echter enkele dagen tot weken duren voor deze voor iedereen beschikbaar is.

Update 1 december: Sony heeft inmiddels ook een update vrijgegeven voor de Xperia XZ, het meest recente vlaggenschip van de fabrikant. Ook hier geldt dat de update geleidelijk wordt uitgerold en het dus enkele dagen kan duren voor iedereen aan de beurt is.

Het versienummer van de bijgewerkte firmware is 39.2.A.0.327. De update wordt over-the-air uitgerold, dus je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor jouw Xperia X Performance beschikbaar is.

Xperia X Performance Android 7.0

De Xperia X Performance is de eerste smartphone van Sony die aan de slag kan met Android Nougat. Op papier is dat opmerkelijk, omdat het Sony verschillende recentere en populairdere smartphones heeft, zoals de Xperia XZ en X Compact. De X Performance kreeg in augustus echter al een voorlopige versie van de software, waardoor de fabrikant Nougat uitgebreid heeft kunnen testen. Voor andere smartphones moet er nog iets langer getest worden.

Sony maakte onlangs al bekend dat het in totaal negen apparaten gaat bijwerken naar Android 7.0 Nougat. De complete lijst vind je in ons overzicht van Android 7.0-updates. Wanneer de overige updates precies verschijnen is echter nog onbekend.

Android 7.0 Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijkertijd geopend kunt hebben. Ook is de Doze-modus verbeterd, waardoor het accuverbruik op stand-by teruggedrongen wordt. Een andere grote vernieuwing is doorgevoerd bij de notificaties. Daarbij is het uiterlijk aangepast, waarbij binnenkomende berichten van één app compacter gegroepeerd worden. Je kunt ze echter ook uitklappen om direct op individuele berichten te reageren, zonder de app zelf te openen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X Performance
Sony Xperia X Performance

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu