Sony troeft concurrentie af: meer snelle Android 8.0-updates

Thomas Haenen
28 november 2017, 14:15
2 min leestijd
Sony troeft concurrentie af: meer snelle Android 8.0-updates

Sony is begonnen met de uitrol van Android 8.0 voor een groot aantal smartphones, waaronder de Xperia X Performance. Daarmee zijn een aantal Sony-smartphones van het voorbije jaar al bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Sony rolt Xperia X Performance Android 8.0-update uit

Eerder waren al de Xperia XZ Premium en Xperia XZ aan de beurt, maar deze week ontvangt nog een Sony-smartphone de Android 8.0 (Oreo)-update. Bezitters van de Xperia X Performance kunnen nu met de nieuwe software aan de slag.

Sony Xperia XZ Android 8.0-update

Android Oreo wordt door Sony geleidelijk wereldwijd uitgerold voor de toestellen, en je krijgt automatisch een notificatie zodra jouw toestel aan de beurt is. Desgewenst kun je handmatig zoeken door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan. Let er wel op dat de update ruim 1,2GB groot is, en dat je deze dus het beste via wifi kunt downloaden.

Sony behoort inmiddels definitief tot de fabrikanten die het snelst hun Android-smartphones updaten. Al vlak na de introductie van Android 8.0 (eind augustus) kwam Sony met de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact, die direct van Oreo voorzien waren. Inmiddels heeft het veel van zijn belangrijkste smartphones ook al bijgewerkt. Daarmee loopt Sony ver voor op de concurrentie. Zo hebben Samsung, Huawei en LG op dit moment enkel publieke beta’s lopen, maar nog geen definitieve software.

Dit is er nieuw in de Sony Android 8.0-update

Sony introduceert met de update enkele kleine verbeteringen voor zijn eigen interface, maar daarnaast vooral features die onderdeel zijn van Android Oreo. Zo is er een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Ook is het accuverbruik op standby teruggedrongen met de nieuwe ‘background limits’ van Android en betere ondersteuning voor wachtwoordmanagers met de autofill-optie.

→ Lees ook: dit zijn de 8 beste Android 8.0 (Oreo) verbeteringen

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X Performance
Sony Xperia X Performance

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu