Sony kondigt nieuwe Xperia X-smartphones aan

Rutger Otto
22 februari 2016, 8:59
1 min leestijd
Sony kondigt nieuwe Xperia X-smartphones aan

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Sony een nieuwe smartphonelijn aangekondigd: de Xperia X. In dit artikel lees je alles over de  nieuwe toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Xperia X

Sony heeft zijn nieuwe smartphonelijn Xperia X gelanceerd in Barcelona op het Mobile World Congress. Het toestel komt er in drie modellen: de reguliere Xperia X, de Xperia X Performance en een midrange Xperia XA-model. De modellen vallen overigens iets boven de midrange-toestellen op de markt.

De Xperia X moet flinke verbeteringen in de camera gaan bieden. Dankzij een voorspellende autofocus (Sony noemt dat Predictive Hybrid Autofocus) bekijkt de telefoon waar je de camera op richt en weet zodoende waar hij op moet focussen. Daarmee moet je actie en beweging toch nog scherp kunnen fotograferen.

https://www.youtube.com/watch?v=AtUBeFiWi8Q

Snellere focus

Naast de camera ligt de focus van de nieuwe toestellen ook op de accu. Je moet tot twee dagen met een volle lading kunnen doen. Dat komt onder meer door het smart-accubeheer van Sony. De toestellen krijgen verschillende processors: de Xperia X draait op een Snapdragon 650-processor, de X Performance doet het met een Snapdragon 820 en de Xperia XA heeft een Mediatek Helio P10-processor.

Het ontwerp van de Xperia X-toestellen ligt keurig in lijn met andere Xperia-telefoons van Sony. De X-serie heeft een 5-inch design dat een gekromd glazen display heeft een een metalen frame uit één stuk. Ze komen in vier kleuren op de markt: lime goud, rose goud, wit en zwart. In de zomer van 2016 komen ze uit in Nederland, al zijn prijzen nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X
Sony Xperia X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu