Lollipop voor Xperia Z3 uitgerold, Xperia Z spoedig aan de beurt
Redactie

Sony gaat spoedig beginnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop voor de originele Xperia Z, het eerste toestel waarmee de Z-lijn van het Japanse bedrijf vorm kreeg.

Xperia Z Lollipop-update

xperia-lollipopAl eerder kondigde Sony aan dat alle Xperia Z-toestellen worden geüpdatet naar Lollipop, maar er was  bij sommigen toch nog onduidelijkheid of de oudere modellen ook de update zouden ontvangen. Sony heeft aan die twijfels een einde gemaakt door een teaser op zijn officiële Google+ pagina te plaatsen. De teaser, die hier rechts te zien is, toont Lollipop op de eerste Xperia Z. Dat is onder andere te zien aan de nieuwe iconen en de witte notificaties, die voortaan op het lockscreen zijn te zien.

Het huidige topmodel van Sony is de Xperia Z3, waarvan de uitrol van de Lollipop-update inmiddels is begonnen. Ook de Xperia Z3 Compact en tabletvariant krijgen deze week de update naar Android 5.0. Andere Xperia Z-toestellen, waaronder het originele model, volgen volgens Sony “spoedig”. Ook meldt het bedrijf dat de Xperia T2 Ultra en Xperia C3 de Lollipop-update gaan ontvangen. Daarover wordt spoedig meer bekendgemaakt.

Lollipop voor Xperia in beeld

Xperia Z3 kopen?

De Sony Xperia Z3 is veelal gratis te krijgen bij een abonnement. Check ook onze prijsvergelijker voor alle aanbiedingen voor een Xperia Z3 met abonnement.

Laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.