‘Xperia Z1 opvolger krijgt een ips-scherm en meer werkgeheugen’

Gijs Ettes
10 februari 2014, 13:31
1 min leestijd
‘Xperia Z1 opvolger krijgt een ips-scherm en meer werkgeheugen’
Sony Xperia Z1 opvolger

De Xperia Z1 opvolger met werktitel ‘Sirius’ die mogelijk tijdens het Mobile World Congress officieel door Sony wordt onthuld, krijgt naar verluidt 3GB aan werkgeheugen en een groter 5,2 inch-ips-scherm. De huidige Xperia Z1 is voorzien van een 5 inch-tft-scherm, dat weliswaar full-hd is, maar last heeft van matige kijkhoeken. Ips-schermen hebben doorgaans veel bredere kijkhoeken en ogen daardoor aanzienlijk helderder.

Uit eerdere screenshots van de camera-app van de Xperia Z1 opvolger blijkt verder dat deze beschikt over 20,7 megapixels en de mogelijkheid om in 4K te filmen. De aankomende smartphone kan 1080p-video’s met maar liefst 60 frames per seconde schieten en foto’s met een 16:9-verhouding hebben een maximale resolutie van 15,5 megapixels. Daarmee is de camera van het toestel iets beter dan dat van zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Naast een ips-scherm en meer werkgeheugen beschikt de Sony D6503 ‘Sirius’ waarschijnlijk ook over de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) met een vernieuwde Xperia Timescape-skin. De accu van het toestel heeft waarschijnlijk een hogere capaciteit om er zo voor te zorgen dat het grotere scherm geen negatief effect heeft op de batterijduur. De Xperia Z1 heeft een 3000 mAh-accu die in de praktijk garantstaat voor een accuduur van zo’n anderhalve dag. Vooralsnog hebben we de Sirius overigens omgedoopt tot de Sony Xperia Z2.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu