De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nokia 1.3

1/6

Pluspunten

  • Scherpe (advies)prijs
  • Android Go is licht en fijn
  • Groot scherm met prima resolutie
  • Uitneembare batterij

Minpunten

  • Hardware is niet de snelste
  • Opladen gaat langzaam

Nokia 1.3: voor de beginnende smartphonegebruiker

De Nokia 1.3 is met zijn lage instapprijs van 99 euro gericht op mensen die hun eerste smartphone gaan kopen, maar een beperkt budget hebben. De hardware van het toestel is matig, maar dankzij de fijne software levert hij toch een soepele gebruikerservaring. De Nokia 1.3 draait namelijk op een lichtere versie van Android 10, speciaal bedoelt voor goedkopere smartphones.

Design en scherm

Lees verder na de advertentie.

De Nokia 1.3 heeft een fors 5,71 inch-scherm met dikke bezels aan de boven- en onderkant. De schoonheidsprijs gaat hij dus niet winnen, maar de schermresolutie (1520 bij 720 pixels) is voor een toestel in deze prijsklasse alleraardigst. De plastic behuizing bevat een speciale knop waarmee je de Google Assistent activeert.

nokia 1.3 kopen

Het betaalbare toestel heeft in totaal twee camera’s: een voorop, en een achterop. Laatstgenoemde heeft een resolutie van 8 megapixel. De selfiecamera blijft steken op 5 megapixel. Deze resoluties zijn goed genoeg voor simpele huis-tuin-en-keuken foto’s, maar meer ook niet. Wel poetst Nokia de fotokwaliteit via een softwaretrucje ietsjes op.

Fijne Android Go-software

Een groot pluspunt van de Nokia 1.3 is zijn software. Het budgettoestel draait namelijk op de Android Go-versie van Android 10. Deze software is speciaal op maat gemaakt voor telefoons met minder krachtige hardware, zoals deze.

Android Go zorgt voor een relatief soepele gebruikerservaring, maar verwacht geen snelheidsrecords. Wel is het fijn dat er steeds meer Go-versies van populaire apps verschijnen, waaronder Gmail, YouTube en WhatsApp. Nokia belooft het toestel in ieder geval te updaten naar Android 11, de volgende softwareversie. Ook ben je drie jaar lang verzekerd van Android-beveiligingsupdates.

nokia 1.3 kopen 2

Matige hardware

De hardware van het toestel is matig. Hij wordt namelijk aangedreven door een Snapdragon 215-processor met slechts 1GB RAM en 16GB opslagruimte. Wanneer je enkel WhatsApp gebruikt en wat op Facebook rondkijkt werkt het systeem prima, maar zodra je meer apps gaat openen loop je al snel tegen de beperkingen van de hardware aan.

Tot slot beschikt de budgettelefoon over een uniek kenmerk. Het instapmodel heeft namelijk een uitneembare 3000 mAh-batterij, en dat komen we tegenwoordig zelden tegen. Wel is het jammer dat je deze accu met een micro-usb-kabel moet opladen, en dat gaat langzaam. De accuduur van het toestel is overigens prima. Je kunt gerust 1 tot 2 dagen op een volle acculading doen.

Nokia 1.3 kopen

De Nokia 1.3 verschijnt in april 2020 voor een adviesprijs van 99 euro. Bekijk de prijsvergelijker voor alle actuele los toestel prijzen of met abonnementen. Je kunt kiezen uit drie kleuren: blauw, goud en zwart.
Deze smartphone koop je als… je voor de eerste keer een smartphone gaat kopen en een beperkt budget hebt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Nokia 1.3

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu