De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 10

Colin Baak
6 maart 2020, 17:27
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 10

Februari is voorbij, maar ook deze week hebben fabrikanten weer verschillende beveiligings- en Androidupdates uitgerold. Of jouw toestel daar ook bijhoort? Check dan snel ons overzicht van deze week.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 10 – 2020

Android Planet houdt je dagelijks op de hoogte van smartphones die een update krijgen. Meestal gaat het om toestellen die een versie-update ontvangen, zoals Android 9.0 (Pie) of Android 10. Neem hiervoor ook een kijkje in ons Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht. In deze artikelen zie je of, en wanneer jouw toestel bijgewerkt wordt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches voegen geen nieuwe functies toe aan Android, maar houden wel nare zaken als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen Android-beveiligingsupdates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit overzicht verzamelen. Staat je smartphone wel in de lijst, maar heb je de update nog niet ontvangen? Geen paniek. Het kan enkele dagen tot weken duren voor alle exemplaren van een toestel zijn bijgewerkt.

Honor

Honor rolt de update naar Android 10 uit voor de Honor 20. Opvallend daarbij is dat de beveiligingspatch bijgewerkt is tot die van december 2019, terwijl die van maart 2020 ook al wordt uitgerold door andere fabrikanten.

  • Honor 20 – Android 10-update met beveiligingsupdate december 2019
  • Honor View 20 – beveiligingsupdate januari 2020

Huawei

Huawei rolt Android 10 uit voor zijn Nova 5T, met daarbij een beveiligingsupdate van maanden terug. Voor de P20 Lite zagen we afgelopen week de beveiligingspatch van januari 2020 verschijnen.

Huawei verbod gestopt

Motorola

Weinig updatenieuws voor Motorola afgelopen week, alleen een kleine update voor de Moto G7 Power verscheen.

Nokia

Veel verschillende gebruikers van Nokia’s wachten nog op de Android 10. Terwijl de toestellen vallen onder het Android One-programma, betekent dat dus niet dat de Androidupdates snel te downloaden zijn. Wel heeft Nokia de beveiligingsupdate van februari naar verschillende toestellen gepusht.

  • Nokia 4.2 – beveiligingsupdate februari 2020
  • Nokia 6.1 – beveiligingsupdate februari 2020
  • Nokia 6.2 – beveiligingsupdate februari 2020
  • Nokia 7.1 – beveiligingsupdate februari 2020
  • Nokia 7 Plus – beveiligingsupdate februari 2020
  • Nokia 8.1 – beveiligingsupdate februari 2020
nokia 8.1 winnaar

Samsung

Ook bij Samsung kwamen er afgelopen week verschillende beveiligingspatches binnen op toestellen. Daarbij zien we alleen voor de topmodellen de patch van maart, de rest moet het doen met de update van vorige maand.

Xiaomi

Bij de Chinese fabrikant Xiaomi werd een topmodel voorzien van een update voor de beveiliging. Daarbij ging het om de patch van januari 2020. Voor de Pocophone F1 en Redmi Note 8 Pro rolt Android 10 nu ook wereldwijd uit, samen met de beveiligingsupdate van februari 2020.

Check je smartphone

Staat je smartphone er niet bij? Wees niet getreurd. Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien zit je toestel er de volgende keer wel bij. Trouwens, zelfs als je telefoon wél in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Zo kunnen onder meer je provider en toestelversie invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Android Planet maakt wekelijks een overzicht van alle Android-smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief, en download de gratis Android Planet-app voor je smartphone.

Tot slot willen we jou, de lezer, bedanken voor het doorgeven van updates. Sterker nog, zonder jullie zou dit wekelijkse overzicht bij lange na niet zo compleet zijn.

Dank René, Stefan, Ralf, Willy, W.H., Sander, Joost & Rob

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 20
Honor 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's