De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Thomas Haenen
3 mei 2019, 16:54
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 18

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 18

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android Q. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung

Samsung rolt deze week een handjevol updates uit die meer extra’s met zich meebrengen. Zo krijgt de Note 9 niet alleen de meest recente beveiligingsupdate, maar ook enkele verbeteringen voor de camera. Veel features van de Galaxy S10 zijn nu ook op dit iets oudere toptoestel te vinden. Op de Galaxy A6 worden met deze update tevens enkele wifi-problemen verholpen.

Nokia

Bij Nokia deze week een ware stortvloed aan beveiligingsupdates. Een ruime meerderheid van alle Nokia-smartphones van de afgelopen jaren beschikt nu over de meest recente update. Na wat problemen met de update van maart leek het heel even op de fabrikant achter ging lopen, maar inmiddels lijkt de schade alweer ingehaald.

Huawei

Ook Huawei is begonnen met de uitrol van de april-update. Na de P30-reeks is nu ook de Mate-reeks van vorig jaar bijgewerkt. Heb jij een ander Huawei-toestel dat al over de update beschikt, laat dan van je horen in de reacties!

OnePlus

Hoewel de nieuwe OnePlus-smartphones eraan komen, worden oude toestellen niet vergeten. De vijfde generatie OnePlus-smartphones, afkomstig uit 2017, ontvangt deze week de nieuwste updates als onderdeel van OxygenOS 9.0.5.

Sony

Slechts een enkele update vanuit Sony deze week: veel van zijn andere smartphones zijn namelijk al eerder bijgewerkt. Het wachten is nu op de update van mei.

Honor

Huawei-dochterbedrijf Honor zet er vaart achter. Het bedrijf kondigde deze week de Honor 20 Lite aan, en brengt tevens een handjevol beveiligingsupdates uit voor zijn oudere, veelal betaalbare smartphones. Bedankt voor de tip, Honor-fans!

  • Honor Play – beveiligingsupdate april 2019
  • Honor 9 Lite – beveiligingsupdate april 2019
  • Honor 8X – beveiligingsupdate april 2019

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor 8X
Honor 8X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu