Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Sony SmartWatch 3

Sony SmartWatch 3
6,0
Scherm 1.6 inch
Resolutie 320x320

Sony SmartWatch 3: slim horloge met Android Wear

De SmartWatch 3 is het eerste slimme horloge van Sony dat is voorzien van Android Wear, Google’s intelligente besturingssysteem voor wearables. Het platform kenmerkt zich door grote kaarten met tekst en beeld die informatie tonen over het weer, notificaties, je sport-activiteiten en agenda-afspraken. Je kunt het besturingssysteem bedienen via het touchscreen of middels stemcommando’s. Aangezien het aantal Android Wear apps steeds groter wordt, neemt de functionaliteit van het platform alsmaar toe.

Net als zijn voorgangers is de Sony Smartwatch 3 stof- en waterbestendig. Hij heeft een aanraakgevoelig 1,6 inch-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Middels bluetooth is hij te koppelen met een Android-toestel, zodat je apps kun installeren en gebruik kunt maken van de gps en dataverbinding van je smartphone of tablet.

De Sony SmartWatch 3 in vogelvlucht

De Sony SmartWatch 3 is de derde smartwatch van Sony, maar de eerste die gebruikmaakt van Android Wear. Het apparaat is er zowel met een rubberen, als met een metalen polsband. Die is overigens ook verwisselbaar, wat handig is als je wilt afwisselen. Hieronder hebben we de belangrijkste specs van de SmartWatch 3 voor je uitgelicht.

  • Scherp 1,6 inch-scherm met 320 bij 320 pixels
  • Wordt aangedreven door een Snapdragon 400-chip en 512MB aan werkgeheugen
  • Bestand tegen stof en water (IP68 gecertificeerd)
  • 420 mAh-accu die garantstaat voor anderhalf tot twee dagen gebruik

Meer over de Sony SmartWatch 3

Xperia_Z3_Tablet_Compact_SWGelijktijdig met de SmartWatch 3 heeft Sony de SmartBand Talk onthuld die, in tegenstelling tot zijn voorganger, een gebogen e-ink-scherm heeft waarop informatie is af te lezen. De sportarmband is voorzien van bluetooth, zodat je hem met een smartphone kunt koppelen. Net als de eerste Sony SmartBand werkt de SmartBand Talk samen met de Lifelog-app voor smartphones die allerhande activiteiten bijhoudt.

In februari 2015 is er een nieuwe versie van de SmartWatch 3 verschenen, met een metalen band. Deze nieuwe uitvoering zorgt ervoor dat de smartwatch er premium uitziet. Bij de nieuwe metalen SmartWatch 3 voert Sony overigens geen veranderingen in de interne hardware door. Wel is dit model iets duurder dan zijn rubberen ‘broertje’.

Sony SmartWatch 3 kopen

Wil je de Sony SmartWatch 3 kopen, dan ben je bij onderstaande aanbieders het goedkoopst uit. Houd er wel rekening mee dat de metalen SmartWatch 3 enkele tientjes duurder is.

WinkelUitvoeringPrijs
CoolblueMetaal€279,-Bekijken
MediaMarktMetaal€279,-Bekijken
BelsimpelYellow (rubber)€199,-Bekijken

Pluspunten SmartWatch 3

  • Fraai, metalen design
  • Scherp display
  • Goede accuduur

Minpunten SmartWatch 3

  • Relatief duur
  • Weinig vernieuwend
  • Geen hartslagmeter

Sony SmartWatch 3 video

Laatste berichten

Sony SmartWatch 3 Review: leuke gadget heeft beperkingen

Sony SmartWatch 3 Review: leuke gadget heeft beperkingen

6
Reviews De Sony SmartWatch 3 is de opvolger van de SmartWatch 2, die alweer drie jaar oud is en de nodige gebreken had. Het nieuwe model draait op Android Wear en lijkt op papier een verbetering ten opzichte van zijn voorgangers. Maar is dat ook zo?
Sony kondigt metalen variant SmartWatch 3 aan

Sony kondigt metalen variant SmartWatch 3 aan

Nieuws Op de CES in Las Vegas is een nieuwe versie van de Sony SmartWatch 3 onthuld. De smartwatch is vanaf februari verkrijgbaar met een nieuwe, metalen band.
‘Dit zijn de Android-toestellen die Sony tijdens IFA onthult’

‘Dit zijn de Android-toestellen die Sony tijdens IFA onthult’

Nieuws De afgelopen weken is meer en meer duidelijk geworden wat we van elke fabrikant kunnen verwachten tijdens de Berlijnse IFA (5 tot en met 10 september). Zo ook van Sony:…
Dit zijn de eerste 3 smartwatches met Android Wear

Dit zijn de eerste 3 smartwatches met Android Wear

Nieuws Tijdens de I/O schonk Google de nodige aandacht aan Android L, maar er werd ook uitgebreid stilgestaan bij Android Wear. Het besturingssysteem voor wearables ziet er bijzonder gelikt uit en…