Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Xperia XA2 Plus

1/1

Pluspunten

  • Grote accu gaat makkelijk volle dag mee
  • Audiofielen opgelet: uitstekend geluid
  • 23 megapixel-camera achterop
  • Vingerafdrukscanner ontgrendelt snel

Minpunten

  • Selfiecamera goed, maar niet geweldig
  • Relatief zwaar - 205 gram

Dit moet je weten over de Sony Xperia XA2 Plus

De Sony Xperia XA2 Plus is een Android-smartphone met groot scherm en goed geluid. Het toestel is een ware entertainmentmachine, met ondersteuning voor hi-res audio. Dat is uniek voor een smartphone in deze prijsklasse. Deze XA2 Plus is het broertje van de Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra, die sinds begin 2018 in Nederland verkrijgbaar zijn. De Plus onderscheidt zich vooral met een grotere accu en beter geluid.

Lees verder na de advertentie.

Uitzonderlijk goed geluid

Met de XA2 Plus brengt Sony voor het eerst een smartphone met ondersteuning voor high-res-audio uit in het middensegment. De fabrikant heeft verschillende verbeteringen doorgevoerd die ervoor zorgen dat je muziek beter klinkt, ook als je naar MP3-bestanden luistert met stevige compressie. Ook is er LDAC-ondersteuning aanwezig als je via bluetooth luistert, waarmee je draadloos hogere audiokwaliteit kan streamen.

Sony Xperia XA2 Plus officieel

Natuurlijk moet je wel een beetje een audiofiel zijn om het verschil te merken met het geluid op een ‘gewone’ smartphone. Toch geniet je net wat meer van een goed muziekstuk met beter geluid. Zo kun je individuele instrumenten onderscheiden en hoor je een nummer zoals de artiest het bedoeld heeft.

Strakke camera, vlotte hardware

Ook op cameragebied pakt Sony flink uit met de Xperia XA2 Plus. Achterop zit namelijk een camera van liefst 23 megapixel. Dat zou voldoende moeten zijn om scherpe, detailrijke foto’s te maken. Ook ondersteunt de XA2 opnamen van video’s in 4K of met slowmotion. Via Sony’s camera-app kun je bovendien direct je beeld bewerken of filters toevoegen.

Daarnaast heeft de XA2 Plus een relatief grote accu, met een capaciteit van 3580 mAh. Dat is iets meer dan we doorgaans in deze prijsklasse zien. Het zou genoeg moeten zijn om het toestel probleemloos een volle dag zonder opladen te gebruiken. Ook wordt QuickCharge 3.0 ondersteund, waardoor je accu binnen een half uur weer minimaal half vol zit.

Bovenal biedt de XA2 Plus gewoon een hele goede basis. Het toestel heeft een lekker groot 6 inch-scherm met een full hd-resolutie, een vlotte Snapdragon 630-chip die ervoor zorgt dat al je apps soepel lopen en een ruime 32GB opslagruimte. Het toestel lanceert met Android 8.0 en krijgt regelmatige beveiligingsupdates van Google en Sony.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Sony Xperia XA2 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu