De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Thomas Haenen
7 juni 2019, 14:56
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 23

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Ook deze week zijn we bij je terug met een nieuwe lijst updates.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 23

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie) of Android 10.0. Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Google

Een nieuwe maand betekent ook een nieuwe beveiligingsupdate. Die is doorgaans als eerste beschikbaar voor Googles eigen smartphones. Met onderstaande Pixels sta je nog steeds vooraan in de rij voor verse software. Ze zijn hiermee beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in Android.

OnePlus

Een handjevol beveiligingsupdates vanuit OnePlus deze week, plus één grotere update voor de 7 en 7 Pro. Het eerste toestel is vanaf deze week te koop en krijgt nog snel wat extra features mee, zoals de ‘Fnatic Mode’ voor gamers. De 7 Pro is iets langer te koop en krijgt een update die bugs aanpakt en de camera verbetert.

Samsung Galaxy A40

Samsung

Vooral kleinere updates vanuit Samsung deze week. Enkele goedkopere smartphones zijn weer van een recentere beveiligingsupdate voorzien.

Nokia

Slechts een enkele update vanuit Nokia deze week, maar wel een mooie: de twee jaar oude Nokia 3 wordt bijgewerkt naar Android Pie. Toevallig in dezelfde maand dat de nieuwe Nokia 3.2 in Nederland verschijnt.

  • Nokia 3 – Android 9.0 (Pie)-update

Sony

De beveiligingsupdates bij Sony rollen rustig door. Wel is er een dubbele primeur voor het bedrijf deze week: de nieuwe Xperia 1 ontvangt zijn eerste update, en het is tevens de eerste Sony met de update van juni.

LG

Het heeft even geduurd, maar LG heeft eindelijk zijn eerste Android Pie-update vrijgegeven. Bijna een jaar nadat Google de software uitbracht, heeft LG een toestel bijgewerkt. Android 9.0 voor de G7 ThinQ rolt sinds deze week uit in verschillende Europese landen, waaronder Nederland.

Zo check je Android-updates op je smartphone als eerste

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk onze overzichten met (verwachte) Android 9.0-updates en Android 10.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Volg Android Planet op Instagram of download de Android Planet-app! Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu