De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

Colin Baak
10 april 2020, 16:55
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 15

De tweede week van april is alweer begonnen en ook afgelopen week brachten fabrikanten verschillende (beveiligings)updates uit. Benieuwd of er ook een update voor jouw Androidtoestel te downloaden is? Check dan snel ons uitgebreide overzicht.

Lees verder na de advertentie.

Het Android-beveiligingsupdate overzicht van week 15 – 2020

Op Android Planet lees je dagelijks over updates voor smartphones. Meestal gaat het dan om toestellen die een versie-update krijgen, bijvoorbeeld wanneer ze naar Android 9.0 (Pie) of Android 10 worden bijgewerkt. Hiervoor hebben we overigens ook het Android 9.0 update-overzicht en Android 10 update-overzicht in het leven geroepen. In deze artikelen zie je precies of, en wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt.

Maar, beveiligingsupdates zijn minstens zo belangrijk. Deze patches houden narigheid als adware, malware en ransomware buiten de deur. Fabrikanten rollen deze updates het hele jaar door uit, waarna wij ze in dit wekelijkse overzicht verzamelen. Staat je toestel wel in onderstaande lijst, maar heb je nog niets ontvangen? Geen paniek. Het duurt doorgaans een paar dagen tot weken voordat alle exemplaren zijn bijgewerkt.

Samsung

Samsung heeft voor verschillende toestellen een beveiligingsupdate uitgebracht van maart of april. Daarnaast is de fabrikant begonnen met de uitrol van de OneUI 2.1 voor verschillende van zijn toptoestellen. Updaten daarvan kan al voor de Galaxy S10- en Note 10-serie.

samsung galaxy note 10 plus review

Nokia

Het grootste updatenieuws van Nokia van afgelopen week is de uitrol van Android 10 voor de Nokia 3.2.

  • Nokia 3.2 – Android 10 en beveiligingsupdate maart 2020
  • Nokia 4.2 – Android 10 en beveiligingsupdate maart 2020
  • Nokia 6.2 – Beveiligingsupdate april 2020

Honor

Voor de Honor View 20 is de beveiliging bijgewerkt met de patch van maar 2020.

Huawei

Ook voor Huawei is er weinig updatenieuws, alleen de Nova 5T werd voorzien van een nieuwe beveiligingsupdate.

huawei nova 5t

Sony

Sony heeft voor meerdere toestellen de beveiligingsupdate van april 2020 klaargestoomd. Zo kun je deze update onder andere downloaden op de Xperia 1, Xperia 5 en XZ2-serie.

Update je Android-smartphone

Staat je toestel er niet bij? Niet getreurd! Android-updates rollen het hele jaar door uit, dus misschien heb je de volgende keer meer geluk. En trouwens, zelfs als je smartphone wel in de lijst staat moet je misschien nog even geduld hebben. Onder meer je provider en toestelversie kunnen invloed hebben op de uitrolsnelheid.

Wekelijks maakt Android Planet een overzicht van smartphones die een (beveiligings)update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief. Ook kun je natuurlijk onze gratis Android Planet-app voor je smartphone of tablet downloaden.

Hans & Lukas: bedankt voor het doorgeven van de updates!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Honor View 20
Honor View 20

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu