De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Tip: Zo speel je games op een Chromecast

Erwin Vogelaar
29 april 2019, 19:22
3 min leestijd
Tip: Zo speel je games op een Chromecast

Met een Chromecast stuur je makkelijk video’s en foto’s naar je televisie, maar wist je dat je ook games kunt spelen? Wij leggen uit hoe dat werkt.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-games spelen

Denk je aan een Chromecast, dan denk je waarschijnlijk allereerst aan het kijken van video’s op je televisie. Daarna mogelijk aan foto’s of zelfs muziek. Het is echter ook mogelijk om simpele spelletjes te spelen op een Chromecast. Bijvoorbeeld samen met vrienden. Hoe dat werkt? Dat leggen we in dit artikel uit.

Wat voor games kan ik spelen op een Chromecast?

Via een Chromecast kun je geen grote spelcomputergames spelen. Het gaat om kleine, simpele spelletjes om de tijd te doden of om even samen te spelen. Het zijn stuk voor stuk games die je makkelijk oppakt, zonder dat je daar veel uitleg voor nodig hebt.

chromecast 2018 review

Games is geen belangrijke categorie voor Chromecast, dus er komen niet vaak nieuwe spelletjes uit. Later dit jaar komt Google wel met Stadia: een manier om grote spelcomputer-games te streamen via een Chromecast Ultra. In ons uitlegartikel over Stadia vertellen we je er meer over.

Wat zijn leuke Chromecast-games?

Je vindt op deze Google-pagina bij het kopje ‘Amusement’ een lijst met games die werken op je Chromecast. Klik meerdere keren op het plusje onder ‘meer weergeven’ om de lijst uit te breiden.

Er zit wel een hoop troep tussen deze games en sommige zijn zelfs inmiddels verwijderd uit Googles winkel. Er zijn ook games die eerder Chromecast-ondersteuning hadden, maar dat later weer zijn verloren. Denk aan Risk: Global Domination.

Dit zijn enkele games die zeer de moeite waard zijn om te proberen:

Draw King

chromecast games spelen

Draw King is een soort Pictionary voor smartphones en je televisie. Je doel is om te raden wat de andere spelers tekenen. Je krijgt meer punten als je het sneller raadt. Ben je zelf aan de beurt om te tekenen? Dan mag je kiezen uit vier woorden die je gaat uitbeelden. Raden anderen jouw tekening, dan krijg je daar ook punten voor.

Download Draw King in de Play Store (gratis)

Cardcast

chromecast games spelen

Cardcast is een soort Cards Against Humanity, maar dan voor Chromecast. Het idee is dat elke speler een stapel kaarten krijgt met wat vreemde termen erop. Die kaarten speel je uit om een zin af te maken. De leukste combinatie van zin en term wint. Let wel op: de kaarten zijn enkel voor volwassenen geschikt. Dit is geen kinderspelletje.

Download Cardcast in de Play Store (gratis)

Tankcast

chromecast games spelen

Neem het met twee spelers tegen elkaar op, door elk een tankje te besturen en elkaar neer te schieten. Tankcast is een bijzonder simpel spelletje dat je bestuurt via je smartphone. Toch is het leuk om even samen te spelen.

Download Tankcast in de Play Store (gratis)

Angry Birds Go!

chromecast games spelen

De boze vogeltjes van Angry Birds zijn ook speelbaar op een Chromecast. Deze keer hoef je ze niet door de lucht te gooien, maar stappen ze in een kart om te racen. Verzamel muntjes, gebruik je speciale kracht en probeer natuurlijk als eerste over de finishlijn te komen.

Download Angry Birds Go! in de Play Store (gratis)

Hoe speel ik de games?

Voor het spelen van deze games heb je niet meer nodig dan een Chromecast en Android-smartphone of -tablet. Een probleem is wel dat niet elke game alle toestellen ondersteunt. Je moet dus zelf proberen wat bij jouw werkt.

Je downloadt de games net als andere Android-apps via de Play Store. Om de games te streamen, druk je op de castknop die meestal in het hoofdmenu wordt geplaatst. Dat betekent soms dat je eerst op je smartphone een introductie moet spelen voordat je de game kunt casten.

Kijk- en luistertips voor je Chromecast

Naast games kun je nog veel meer met een Chromecast. Daar helpen we je mee, met wekelijkse Chromecast-tips vol met dingen om te kijken en te luisteren. Dit zijn de nieuwste edities:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu