De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: zo krijg je nieuwe Google Home- en Chromecast-functies als eerste

Wouter Nijsen
29 juli 2019, 15:03
2 min leestijd
Tip: zo krijg je nieuwe Google Home- en Chromecast-functies als eerste

Wist je dat je nieuwe features voor de Google Home, Home Mini en Chromecast kunt gebruiken voordat ze voor iedereen beschikbaar komen? Je dient je dan in te schrijven voor het previewprogramma. Android Planet vertelt hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Google Home previewprogramma

google home previewprogramma

Google rolt regelmatig nieuwe features uit naar de Google Home, Home Mini en Chromecast, maar daar moet je vaak eventjes op wachten. Het is echter mogelijk om nieuwe firmwareversies, waar features en andere verbeteringen in zitten verwerkt, eerder te downloaden en gebruiken. Google heeft hiervoor een previewprogramma, waarmee je de nieuwste functies direct uitprobeert, terwijl je ook nog eens eerder bent dan alle andere gebruikers.

Inschrijven voor het previewprogramma van de Google Home of Chromecast is vrij simpel: volg simpelweg het stappenplan hieronder. Let wel op: als je de optie ‘Previewprogramma’ niet ziet, dan neemt Google op dit moment geen nieuwe leden aan. Het is dan slim om het later nog eens te checken, zodat je je alsnog kunt inschrijven.

  1. Open de Google Home-app op je smartphone;
  2. Tik bij ‘Home’ op je apparaat, zoals de Google Home (Mini) of Chromecast;
  3. Bij de ‘Instellingen’ zie je vervolgens de optie ‘Previewprogramma’;
  4. Druk op de blauwe knop ‘Aan programma deelnemen’, waarna je direct bent ingeschreven.

En dat was het! Je ontvangt vervolgens een e-mail met een bevestiging van je inschrijving. Handig is dat Google je ook per e-mail laat weten wanneer er een update wordt uitgerold, zodat je weet wanneer er mogelijk nieuwe features voor je klaarstaan.

Verder is het goed om te weten dat je met het previewprogramma geen bètasoftware binnenhaalt, maar firmware die af is en geen fouten bevat. Je ontvangt nieuwe features dus alleen wat eerder, en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Uitschrijven

Houd er tot slot rekening mee dat je je voor ieder apparaat apart moet inschrijven, en dat er – als gezegd – niet altijd plekken vrij zijn voor het previewprogramma. Bij ondergetekende was bijvoorbeeld alleen het previewprogramma van de Google Home (Mini) beschikbaar, en de optie er niet voor de Chromecast. Als je het previewprogramma weer wil verlaten, dan volg je bovenstaande stappen opnieuw en tik je simpelweg op ‘Programma verlaten’.

→ Ook interessant: de 4 meest gestelde vragen over Google Home
→ Lees ook de review van de Chromecast 2018

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu