Tip: zo pas je het uiterlijk van Android aan met Pixel Themes
Dennis de Vries

Met Pixel Themes op de Pixel 4 en Pixel 4XL gaf Google de gebruiker veel meer mogelijkheden om de interface naar eigen smaak aan te passen. Deze functionaliteit is met de laatste december-update ook uitgerold naar oudere Pixels.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Thema aanpassen op oudere Pixels

Waar je het als eigenaar van een Pixel, Pixel 2 of Pixel 3 eerste alleen moest doen met het aanpassen van de afbeelding op het startscherm, of het kiezen van de donkere modus, kun je nu veel meer opties kiezen. Zo pas je via Pixel Thema’s het uiterlijk van jouw interface aan:

Zo gebruik je Pixel Themes

  1. Tik op een willekeurige plek op het startscherm en houdt je vinger op het scherm;
  2. Er verschijnt nu een pop-up met drie opties. Kies voor ‘Stijl en achtergrond’;
  3. Je krijgt eerste de optie om de achtergrondafbeelding aan te passen. Voor meer opties, tik onderaan het beeld op ‘Stijl’;
  4. Hier krijg je de mogelijkheid te kiezen voor verschillende thema’s. Bovenin beeld zie je voorbeelden van hoe de lettertypes en icoontjes eruit zien. Ook heb je de mogelijkheid je eigen achtergrond te behouden.

Pixel themes

Live caption en veegbewegingen

In dezelfde update zitten naast Pixel Themes nog meer Pixel 4-functies verpakt voor oudere Pixel-telefoons. Zo suggereert de telefoon een handige app als je bijvoorbeeld tekst kopieert. Ook zijn de Pixel 3 en Pixel 3a voorzien van de ‘Live Caption’-functie, die kan voorzien in ondertiteling.

De update heeft zelfs een functie die voor de nieuwe Pixel 4-toestellen nog niet beschikbaar is. Zo werken de nieuwe veegbewegingen om door Android 10 te navigeren nu ook als je een launcher uit de Play Store gebruikt.

December-update van Android

De nieuwe functionaliteit wordt meegeleverd met de beveiligingsupdate van december 2019. Die rolt eerst uit voor oudere Pixel-toestellen. De Pixel 4 en Pixel 4 XL moeten nog even wachten, Google heeft aangegeven dat die ongeveer een week later een update ontvangen. Dan wordt het op die toestellen ook mogelijk om veegbewegingen te gebruiken met een zelf geïnstalleerde launcher.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.