De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Overzicht: MIUI 14-update komt naar deze toestellen in Europa

Mike Peek
27 februari 2023, 10:28
2 min leestijd
Overzicht: MIUI 14-update komt naar deze toestellen in Europa

Tegelijk met de Xiaomi 13-serie introduceerde het Chinese bedrijf de nieuwste versie van zijn MIUI-softwareschil. Veel oudere smartphones krijgen later ook een update naar MIUI 14. Dit zijn ze.

Lees verder na de advertentie.

Deze smartphones krijgen een update naar MIUI 14

Het World Mobile Congress (MWC) in Barcelona is in volle gang! Gisteren introduceerde Xiaomi daar de Xiaomi 13-serie. Deze smartphones draaien op Android 13, met daaroverheen de nieuwe MIUI 14-skin van de fabrikant.

Veel oudere toestellen krijgen deze update ook, maar moeten daar nog even op wachten. Xiaomi begint aan het einde van dit kwartaal, in maart dus, met het verspreiden van de nieuwe software. Dat wil niet zeggen dat je hem op alle smartphones op deze lijst dan ook spoedig kunt installeren. Xiaomi neemt vaak zijn tijd.

Dit zijn de in Nederland verkrijgbare smartphones die de MIUI 14-update mogen verwachten. Later komen daar mogelijk andere (nog oudere) smartphones bij.

Xiaomi 12T ProXiaomi 12T
Xiaomi 12XXiaomi 12 Pro
Mi 11 UltraXiaomi 12
Mi 11 Lite 5GXiaomi 11T Pro
Redmi Note 10Xiaomi 11T
Mi 11iRedmi Note 11 Pro Plus 5G
Mi 11 Lite 5GRedmi 10 5G
Mi 11Redmi Note 10 Pro

Dat deze telefoons straks over MIUI 14 beschikken, wil overigens niet zeggen dat ze direct op Android 13 draaien. Xiaomi koppelt die updates soms los. MIUI 14 kan dus ook ‘gebouwd’ worden op Android 12. Als je wil weten welke smartphones van Xiaomi (uiteindelijk) een update krijgen naar Android 13 check je natuurlijk ons overzicht.

Xiaomi 12T preview
Xiaomi 12T (Pro)

Dit moet je weten over MIUI 14

De MIUI 14-update introduceert een aantal nieuwe functies voor je Xiaomi-telefoon. Zo kun je de vorm en het formaat van app-icoontjes aanpassen, waarmee je je thuisscherm een frisse look geeft. Ook kun je kiezen uit meerdere layouts voor folders waarin je je apps onderbrengt. Daarnaast introduceert Xiaomi onder meer nieuwe widgets en wallpapers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Xiaomi-nieuws? Download dan de gratis Android Planet-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Volg ons ook op Instagram, Twitter of Facebook.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi 11 Lite 5G NE
Xiaomi 11 Lite 5G NE

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu