Xiaomi Mi 10

Xiaomi Mi 10

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi 10

De Xiaomi Mi 10 is de opvolger van de Xiaomi Mi 9. Vooral de camera’s zijn erop vooruit gegaan. De Mi 10 heeft een viervoudig camerasysteem met een 108 megapixel-hoofdcamera. Ook de specificaties zijn uitstekend. Wel is het jammer dat de Mi 10 honderden euro’s is dan zijn voorganger, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding achteruitgaat. Het toestel is vanaf 15 april 2020 verkrijgbaar voor 799 euro.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi zet in op camera’s

De Xiaomi Mi 10 lijkt behoorlijk op de Xiaomi Mi 10 Pro, maar is 200 euro goedkoper. Het belangrijkste verschil zit ‘m in de camera’s. Beide toestellen hebben een 108 (!) megapixel-hoofdcamera en een 20 megapixel-exemplaar aan de voorkant voor het maken van selfies. Ook hebben zowel de Mi 10 als Mi 10 Pro vier camera’s op de achterkant, maar er zijn verschillen.

xiaomi mi 10

De Pro-versie heeft bijvoorbeeld een 20 megapixel-ultragroothoeklens, terwijl de reguliere Mi 10 op 13 megapixel blijft steken. Ook beschikt de Mi 10 Pro over een portretcamera en telefotolens. De Mi 10 moet het doen met een 2 megapixel-macrolens en dieptesensor. Eerstgenoemde gebruik je voor het maken van close-ups. De dieptesensor maakt de achtergrond wazig, en de voorgrond juist scherp.

Scherm met hoge ververssnelheid

Qua design ontlopen de toestellen elkaar weinig. De Xiaomi Mi 10 heeft een fors 6,67 inch-amoled-scherm met scherpe resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Het display neemt vrijwel de hele voorkant in beslag. Enkel linksboven wordt het scherm onderbroken door een notch.

De Mi 10 komt dus absoluut tot zijn recht bij het kijken van films en spelen van games. Bovendien beschikt de Xiaomi Mi 10 over een ververssnelheid van 90Hz. Dit betekent dat het scherm 90 keer per seconde ververst, wat vloeiende beelden oplevert. Dit merk je bijvoorbeeld tijdens het scrollen.

xiaomi mi 10 nederland

Bij uitkomst draait de Xiaomi Mi 10 op MIUI 11, een softwareschil die gebaseerd is op Android 10. Of deze Android-interface bevalt is vooral een kwestie van smaak. Over het algemeen brengt Xiaomi jarenlang updates uit voor haar duurdere toestellen, maar dit gebeurt jammer genoeg wel onregelmatig.

Krachtpatser

Ook onder de motorkap zit het wel snor. De Xiaomi Mi 10 is dankzij zijn Snapdragon 865-processor namelijk supersnel, ook wanneer je veel zware apps tegelijk wil gebruiken. De chip krijgt ondersteuning van 8GB werkgeheugen en 128GB opslag. Wel is het jammer dat je deze capaciteit niet kunt uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Een meevaller is het LPDDR5 werkgeheugen. Dit type kennen we van de Samsung Galaxy S20-serie. LPDDR5 zorgt ervoor dat taken nog sneller uitgevoerd worden, zonder de accu extra te belasten. Sterker nog, dit type werkgeheugen rekt de accuduur juist een beetje op.

Xiaomi Mi 10

Forse accu en snelladen

Over accuduur gesproken: ook daar laat Xiaomi geen steken vallen. De Mi 10 heeft een gigantische 4780 mAh-batterij die je kunt snelladen met een maximaal vermogen van 30 Watt. Het maakt hierbij bovendien niet uit of je dit draadloos doet, of liever een kabeltje gebruikt. Ook kun je de Mi 10 gebruiken om een ander apparaat van stroom te voorzien, zoals oordopjes.

Tot slot behandelen we nog wat overige kenmerken van het toestel. De Mi 10 beschikt bijvoorbeeld over een hoofdtelefoonaansluiting. Een bijzondere keuze, aangezien steeds meer fabrikanten deze ingang achterwege laten, Ook gebruikt Xiaomi een speciaal koelmechanisme voor het afvoeren van warmte.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een vlaggenschip met indrukwekkende camera.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's