De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 8

Thomas Haenen
22 februari 2019, 13:50
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 8

Wekelijks zetten we alle Android beveiligingsupdates van populaire smartphones op een rijtje voor je. Met deze week onder andere een Galaxy S8-update!

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 8

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 9.0 (Pie). Daarvoor hebben we ook het Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Iedere week maakt Android Planet een lijstje met de updates van de afgelopen zeven dagen. Het gaat om updates die in Nederland zijn uitgerold, al kan het soms gebeuren dat de ene provider eerder aan de beurt is dan de ander. Soms moet je dus nog een weekje wachten.

Samsung Galaxy S8 Android Pie-update

Samsung

De grootste update komt deze week vanuit Samsung. Vlak voor het publiceren van deze rubriek bracht de fabrikant namelijk de Android 9.0 (Pie)-update uit voor de Galaxy S8. Op moment van schrijven wordt de nieuwe software geleidelijk uitgerold in Nederland. Daarnaast is de beveiligingsupdate van februari inmiddels ook verschenen voor een handjevol toestellen.

Nokia

Terwijl Samsung en andere fabrikanten pas net hun toptoestellen bijwerken, gaan ze er bij Nokia een stuk sneller doorheen. Deze week verscheen er een Android Pie-update voor een handjevol oudere, goedkopere toestellen. Inmiddels loopt meer dan de helft van alle Nokia-smartphones al op Android Pie. Daarnaast vliegen ook de beveiligingsupdates er vlot uit.

  • Nokia 2.1 – Android 9.0 (Pie)-update
  • Nokia 6 – Android 9.0 (Pie)-update
  • Nokia 8 Sirocco – beveiligingsupdate februari 2019
  • Nokia 8 – beveiligingsupdate februari 2019
  • Nokia 5 – beveiligingsupdate februari 2019
  • Nokia 2 – beveiligingsupdate februari 2019
  • Nokia 1 – beveiligingsupdate februari 2019

Xiaomi

Xiaomi heeft inmiddels verschillende Android One-toestellen, wat betekent dat je verzekerd bent van regelmatige updates. Ook de Mi A1 kan, bijna twee jaar na zijn release, nog altijd rekenen op maandelijkse beveiligingsupdates.

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingsupdates, of bekijk ons overzicht met (verwachte) Android 9.0-updates.

Elke week vind je bij ons een overzicht met smartphones die een (beveiligings)update kregen. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-appMis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Nokia 1 Android
Nokia 1 Android

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu