De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

AllCast update: app voor lokale content krijgt als eerste Chromecast-integratie

Redactie
4 februari 2014, 15:38
1 min leestijd
AllCast update: app voor lokale content krijgt als eerste Chromecast-integratie
allcast update

Ontwikkelaar Koushik Dutta, bekend van ClockworkMod Recovery en Superuser, heeft als eerste ondersteuning voor de Chromecast in de app AllCast gebouwd nadat Google de Chromecast-api voor iedereen beschikbaar maakte. De app laat je lokale content – muziek, video’s of foto’s – van je Android-toestel naar onder andere de Chromecast streamen.

Ook andere apparaten, zoals Apple TV, Xbox 360, Xbox One, smart-tv’s van Samsung en Panasonic, Google TV en DLNA en Roku-apparaten, worden door AllCast ondersteund. Handig voor het laten zien van vakantiefoto’s en -video’s, of het tonen van de laatje kiekjes van je pasgeboren kindje.

Lees verder na de advertentie.

AllCast: hoe werkt het?

allcast-chromecast

Als je de app opstart verschijnen alle andere apparaten in beeld. Je kunt vervolgens op een apparaat drukken om een scherm met alle media te openen. Het moment dat je op de betreffende foto of video drukt, verschijnt de content op je tv – of het scherm dat met het betreffende apparaat verbonden is.

In onderstaande video wordt AllCast getoond, en laat de ontwikkelaar alle functies zien. Zo verschijnen er bij video’s handige controle-opties in beeld waarmee je onder andere kunt pauzeren of het geluid kunt aanpassen.

Download AllCast update

De gratis versie van AllCast biedt een limiet van één minuut per video en foto’s. Je kunt voor 3,65 euro naar de premium-versie van AllCast upgraden. Ook laat de betaalde versie geen advertenties zien.

Het is echter wel noodzakelijk om Google Play Services te updaten (mocht de app zichzelf nog niet automatisch hebben geüpdatet): de downloadlink vind je hier. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding Android apk installeren.

Download: AllCast (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu