De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google lanceert Chrome Remote Desktop: met Android-app je pc besturen

Redactie
17 april 2014, 7:41
1 min leestijd
Google lanceert Chrome Remote Desktop: met Android-app je pc besturen
Chrome Remote Desktop

Google heeft naast de Google Camera-app een Android-app gelanceerd waarmee je jouw pc kunt besturen, of het nu een Windows-, Mac- of Linux-computer is. Chrome Remote Desktop is vanaf nu in Google Play te downloaden en verbindt middels een Chrome-extensie met je pc. Voer de betreffende pincode in en beide apparaten zijn gekoppeld, waarna het scherm van de pc op het scherm van jouw Android wordt getoond. Simpel en doeltreffen, en een fijne toevoeging voor zakelijke gebruikers.

De app is opnieuw een stap in de richting om Chrome en Android samen te brengen, één van de doelen van Googles Sundar Pichai, hoofd Chrome, Android en Apps. Hij heeft al vaker laten doorschemeren om deze twee platformen dichter bij elkaar te brengen. Chrome Remote Desktop is een goede stap voorwaarts.

Lees verder na de advertentie.

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop2

Via Chrome Remote Desktop kun je jouw hele desktop beheren, en dus niet alleen Chrome. Handig voor die ene keer dat je een document vergeten bent – of als ‘ie niet in de cloud staat. Of als je jouw pc van een afstand wilt uitschakelen. Als je een torrent wilt downloaden. En noem maar op. De installatie is tevens erg gemakkelijk: vrij uniek voor dergelijke remote desktop-diensten.

De app is per direct te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Download: Chrome Remote Desktop (gratis)

Lees ook ons uitgebreide artikel over de Chrome Android-app, met tips en trucs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu