Google lanceert Chrome Remote Desktop: met Android-app je pc besturen

Chrome Remote DesktopGoogle heeft naast de Google Camera-app een Android-app gelanceerd waarmee je jouw pc kunt besturen, of het nu een Windows-, Mac- of Linux-computer is. Chrome Remote Desktop is vanaf nu in Google Play te downloaden en verbindt middels een Chrome-extensie met je pc. Voer de betreffende pincode in en beide apparaten zijn gekoppeld, waarna het scherm van de pc op het scherm van jouw Android wordt getoond. Simpel en doeltreffen, en een fijne toevoeging voor zakelijke gebruikers.

De app is opnieuw een stap in de richting om Chrome en Android samen te brengen, één van de doelen van Googles Sundar Pichai, hoofd Chrome, Android en Apps. Hij heeft al vaker laten doorschemeren om deze twee platformen dichter bij elkaar te brengen. Chrome Remote Desktop is een goede stap voorwaarts.

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop2Via Chrome Remote Desktop kun je jouw hele desktop beheren, en dus niet alleen Chrome. Handig voor die ene keer dat je een document vergeten bent – of als ‘ie niet in de cloud staat. Of als je jouw pc van een afstand wilt uitschakelen. Als je een torrent wilt downloaden. En noem maar op. De installatie is tevens erg gemakkelijk: vrij uniek voor dergelijke remote desktop-diensten.

De app is per direct te downloaden in Google Play voor apparaten met Android 4.0 en hoger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Chrome Remote Desktop (gratis)

Lees ook ons uitgebreide artikel over de Chrome Android-app, met tips en trucs

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.