De 6 beste Android apps in Google Play van week 33 – 2014

Redactie
17 augustus 2014, 15:54
4 min leestijd
De 6 beste Android apps in Google Play van week 33 – 2014
Beste android apps

AndroidPlanet selecteert elke zondag de nieuwste, meeste interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst.  Zo hoef je dus niks meer te missen!

Deze week vind je in de lijst met beste Android apps onder andere het uitstekende TapPath dat de productiviteit enorm verhoogt, het prachtige Notes in Android L-design en HTC’s sociale netwerk Zoe.

Lees verder na de advertentie.

1. NSTrein QuickConnect

NSTrein QuickConnect

Wifi in de trein, dat sinds kort door de NS wordt geregeld, wordt massaal gebruikt. Het wifi-netwerk, dat door T-Mobiel wordt geleverd, blijft de komende jaren sowieso gratis. Treinreizigers verbruikten in gemiddeld zo`n 40.000GB per maand, mede door de toename van treinen met een wifi-netwerk.
Het probleem van het `Wifi in de Trein`-netwerk is echter het constant accepteren van de voorwaarden, waarna het netwerk pas écht connectie met het internet krijgt. NSTrein QuickConnect wil je helpen door je smartphone of tablet sneller en gemakkelijker te laten verbinden met het wifi-netwerk van de trein. Lees meer over NSTrein QuickConnect.

Download NSTrein QuickConnect in Google Play (gratis)

2. TapPath

tappath

TapPath is de nieuwe Android-app van ontwikkelaar Chris Lacey die  de manier waarop links worden geopend verbetert. Normaliter druk je op een link om deze bijvoorbeeld in Chrome of Instagram te openen. TapPath voegt een nieuwe optie toe waardoor jij zelf de keuze krijgt wat wordt geopend op het moment dat je op een link drukt.

TapPath werkt als volgt: je kunt bij één, twee en drie keer op een link drukken instellen wat de volgende actie is. Zo heb je bijvoorbeeld bij optie één de mogelijkheid om de app in Chrome te openen, bij twee keer tikken wordt de link aan Pocket toegevoegd en bij drie keer tikken op een link verschijnt er een deelmenu waarmee je de link via verschillende diensten kunt delen. Lees meer over TapPath en bekijk screenshots en een video.

Download TapPath in Google Play (0,69 euro)

3. Notes

Notes

Notes is een nieuwe en minimalistische Android-app waarmee je notities op kunt schrijven en bewaren. De app verkeert op dit moment in een bètafase en heeft nog weinig grote features, maar de basis staat én de app maakt al gebruik van het nieuwe Material Design van Android L.

Door het gebruik van Material Design beschikt de app over felle kleurtjes, een handige opstelknop voor notities en een belangrijke gekleurde menubalk. Met maar zo’n 5,4MB grootte is Notes snel en gemakkelijk te installeren, ook als je onderweg bent. Lees meer over Notes en bekijk screenshots van de app.

Download Notes in Google Play (gratis)

4. Numix Calculator Base

Numix Calculator Base

Numix Calculator Base is een nieuwe calculator-app in Google Play die gebruikmaakt van het Material Design dat door Google met Android L is geïntroduceerd. Dit simpele, intuïtieve en universele design wordt de toekomst van Android en sommige ontwikkelaars brengen nieuwe apps uit of updaten hun oude apps met deze nieuwe interfacevorm.

Numix Calculator Base is één van de fraaiste calculator-apps die wij de afgelopen tijd hebben gezien. De app biedt zowel standaard reken- als geavanceerde rekenfuncties en werkt met een intuïtieve interface die niet snel verveelt. Lees meer over Numix Calculator Base en bekijk screenshots van de app.

Download Numix Calculator Base in Google Play (gratis)

5. Zoe

zoe

HTC heeft zijn sociale netwerk, genaamd Zoe, in Google Play uitgebracht als een bèta-app. Daarmee is de Android-app niet meer alleen voor HTC-toestellen beschikbaar, maar kan Zoe ook op geselecteerde toestellen van andere fabrikanten worden geïnstalleerd.

Met Zoe is het mogelijk om filmpjes en foto’s samen te voegen in hippe video’s met een muziekje eronder en een filtertje eroverheen. Die video’s kunnen door anderen worden bekeken en geliked, maar jouw volgers kunnen er ook op reageren of jouw video delen. Het is wel de bedoeling dat je anderen gaat volgen, op eenzelfde manier als bijvoorbeeld bij Instagram. Lees meer over Zoe en bekijk screenshots van de app van het sociale netwerk.

Download Zoe in Google Play (gratis)

6. Afterlight

afterlight

Afterlight is een populaire fotobewerkings-app voor iOS die nu ook voor Android beschikbaar is. De app is zo populair geworden door zijn simpele design, vele foto-opties en de gemakkelijke deelfunctie. En het tofste is dat Afterlight jou altijd de controle blijft geven over jouw foto, want je kunt ‘m in vrijwel alle aspecten aanpassen.

Als je Afterlight opstart, krijg je de keuze om een foto te maken of een foto uit jouw fotocollectie te openen. Vervolgens biedt de app je alle opties om een foto te bewerken. Zo zijn er in totaal vijftien verschillende opties om je foto aan te passen, zoals de helderheid of verzadiging van de kleuren. Lees meer over en bekijk screenshots van Afterlight.

Download Afterlight in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu