Deze 3 verbeteringen brengt de nieuwste versie van Chrome

Rick van der Veer
18 april 2018, 15:05
2 min leestijd
Deze 3 verbeteringen brengt de nieuwste versie van Chrome

Google heeft een grote update uitgebracht voor Google Chrome. In versie 66 van de browser staat autoplay standaard uit en kun je een nieuw uiterlijk aanzetten.

Lees verder na de advertentie.

Chrome 66-update: geen autoplay en nieuw uiterlijk

In de nieuwste update voor Chrome voert Google een aantal belangrijke verbeteringen door. Zowel Chrome op de desktop als Android zijn bijgewerkt naar versie 66. Hieronder zetten we de verbeteringen voor je op een rijtje.

1. Autoplay uitgeschakeld

Veel sites starten automatisch met het afspelen van video of geluid wanneer je ze opent. Dat is niet alleen irritant als je per ongeluk het geluid aan hebt staan, maar leidt ook tot meer data- en energieverbruik. Daarom schakelt Chrome deze content automatisch uit in versie 66.

In sommige gevallen werkt automatisch afspelen nog wel. Zo mogen websites wel automatisch video’s afspelen, mits ze geen geluid produceren. Ook websites die je aan je homescreen hebt toegevoegd, mogen automatisch video’s afspelen met geluid. Dat is bijvoorbeeld handig als je YouTube in je browser wil kijken.

2. Wachtwoorden exporteren

Google biedt al een tijdje de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan in je Google-account. Hierdoor kun je ze zowel op de desktop als op je Android gebruiken.

Er was tot dusver nog geen handige manier om deze over te zetten naar een losse wachtwoordbeheerder, maar vanaf Chrome 66 kun je je wachtwoorden eenvoudig exporteren. Let wel op: door je wachtwoorden te exporteren, krijg je een los bestand waar alles leesbaar in staat. Wees hier dus voorzichtig mee.

→ Lees ook: Beheer je wachtwoorden met deze 5 apps voor Android

3. Chrome Home Duplex: nieuw uiterlijk voor browser

Chrome 66 bevat een testversie van een nieuw uiterlijk voor de browser. Waar Chrome Home, de vorige versie, de adresbalk naar onderin verplaatste, zit deze bij ‘Duplex’ weer bovenin. Fraai is de ‘Nieuwe tab’-pagina, die verschijnt als je van onder naar boven veegt.

Google heeft daarnaast het uiterlijk van de browser een frisse lik verf gegeven. Zo heeft de adresbalk bovenin afgeronde hoeken gekregen, net zoals de verschillende icoontjes in de interface. Wil je Home Duplex aanzetten? Zet dan onderstaand commando in de adresbalk van Chrome: chrome://flags/#enable-chrome-modern-design

Google Chrome downloaden

Android-smartphones hebben Google Chrome als standaardbrowser aan boord. Via onderstaande link kun je checken of de update voor je klaarstaat. Versie 66 is ook handmatig te installeren via APK Mirror. Check hiervoor onze instructies over het downloaden en installeren van apk-bestanden op je Android.

Download Google Chrome in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu