Download: Google Drive laat je beter zoeken en pdf’s lezen

Redactie
30 oktober 2014, 10:33
1 min leestijd
Download: Google Drive laat je beter zoeken en pdf’s lezen
Google Drive

Google Drive is geüpdatet met een sterk verbeterde pdf-lezer binnen de app. Hiermee is het mogelijk om tekst te markeren in een pdf-document en deze tevens te markeren. Dit is enorm handig als je vaak pdf-documenten gebruikt voor je eigen werk, waarbij werken op een mobiel apparaat een stuk gemakkelijker wordt gemaakt. De nieuwe Google Drive pdf-functie is direct in de app ingebouwd.

De update zorgt er ook voor dat je sneller de app kunt doorzoeken. Dit gaat via de verbeterde zoekfunctie, waarbij zoekresultaten worden getoond op het moment dat je iets in de zoekbalk typt. Dit is vergelijkbaar met de zoekbalk van de Google-website.

Lees verder na de advertentie.

Google Drive pdf-update

googledrive-pdf

Als laatste grote update voort Google een verbeterde deeloptie aan Google Drive toe. Als je een Google Drive-document met iemand wilt delen, kun je nu vanuit de app kiezen met wie je het document deelt en welke rechten zij krijgen (kunnen ze het document bijvoorbeeld aanpassen of alleen bekijken). Ook is het mogelijk om een persoonlijke boodschap aan het deelbericht toe te voegen.

Daarnaast kun je per document voortaan instellen of iedereen met de publieke link het document kan aanpassen, erop kan reageren of het document kan bekijken. Ook kun je de publieke deeloptie via een link binnen de Google Drive-app uitzetten.

Laatste Google Drive-nieuws

Download

Google Drive is gratis in Google Play te downloaden en staat veelal voorgeïnstalleerd op Android-toestellen. Heb je de update nog niet ontvangen? Hier kun je het apk-bestand downloaden.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu