De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Maps laat je nu op volledig scherm navigeren

Wouter Nijsen
7 juli 2015, 8:56
1 min leestijd
Google Maps laat je nu op volledig scherm navigeren

Er is een update voor Google Maps beschikbaar gemaakt. De navigatie-app kan op volledig scherm worden getoond en heeft enkele nieuwe functies gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps fullscreen

Google Maps fullscreen

Google Maps is bijgewerkt naar versie 9.11 en die brengt een aantal vernieuwingen met zich mee. De belangrijkste nieuwe feature is de mogelijkheid om de navigatie-app op volledig scherm  te gebruiken. Wanneer je ergens op de kaart tikt, verdwijnt de interface automatisch. Daarmee krijg je niet alleen meer informatie te zien, maar het oogt ook een stuk rustiger. De zoekbalk tover je weer tevoorschijn door nogmaals op het scherm te drukken.

Een andere nieuwe feature heeft te maken met Google Foto`s. Wanneer je in de fotodienst van Google een kiekje hebt getagd op locatie, kun je vanuit Google Maps een onderschrift toevoegen. Dat is handig wanneer je een foto een korte beschrijving wilt geven.

Tot slot is het in Google Maps 9.11 mogelijk om kaarten uit de Mijn Kaarten-app te delen in de navigatie-app. Het is een kleine, maar handige toevoeging die daarnaast makkelijk in gebruik is.

Download de update voor Google Maps

Google Maps 9.11 wordt de komende tijd geleidelijk uitgerold in Google Play. Wil je niet wachten, dan kun je via deze link het apk-bestand van het nieuwe Google Maps downloaden. Die vervangt dan je huidige versie van de navigatie-app. Lees ook hoe je apk-bestanden installeert op je Android. Voor de installatie is Android 4.3 of hoger en 20MB aan vrije opslagruimte benodigd.

Laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu