Google Duo laat je (video)bellen met gebruikers die de app niet hebben
Erwin Vogelaar
duo

Google Duo

Gratis

Onze score

8,5

Google Duo werkt goed, maar is nog lang niet zo groot als Google zou willen. Een update helpt daar mogelijk mee. Je kunt namelijk gratis bellen met mensen die de app niet hebben.

Gratis bellen met Google Duo

Hoewel Google Duo nog lang niet zo groot is als Apples tegenhanger FaceTime, blijft Google aan de dienst werken. De nieuwste update helpt mogelijk om meer mensen over te halen. Je kunt nu namelijk videobellen met gebruikers die de app niet eens hebben geïnstalleerd.

De ontvanger krijgt het videobelgesprek op dezelfde manier in beeld als iemand die Google Duo wel heeft geïnstalleerd. Dit betekent dat de knock knock-functie ook werkt en de ontvanger dus ziet wie er belt voordat er wordt opgenomen. Het is natuurlijk ook mogelijk om enkel een audiogesprek te voeren. Is het gesprek voorbij? Dan krijgt de ontvanger een downloadlink voor Google Duo in de Play Store in beeld. Ook staat er onderin een berichtje om de beller te blokkeren.

gratis bellen met google duo

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Voor deze functie maakt Google gebruik van de technologie App Preview Messaging, verwerkt in Google Play-services op Android. Dit betekent dat je enkel naar Android-gebruikers kunt bellen met deze nieuwe functie. Tevens werkt het alleen als de ontvanger een telefoonnummers heeft gekoppeld aan een Google-account. Hierdoor kun je dus helaas niet zomaar iedereen bellen. De nieuwste versie van Google Duo download je via onderstaande link in de Play Store.

Download Google Duo in Google Play (gratis)

Het tweede leven van Google Duo

Google Duo blijft in ontwikkeling. Aanvankelijk was de app enkel bedoeld voor videobellen. Later werden er Google Duo-audiogesprekken aan toegevoegd. Inmiddels is Google bezig om de app een soort tweede leven te geven door het te integreren in allerlei andere Android-apps. Verwacht de dienst dus steeds vaker tegen te komen bij je Android-gebruik.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.