YouTube Music-update voegt Android Auto-ondersteuning toe

Thomas Haenen
19 februari 2019, 11:01
2 min leestijd
YouTube Music-update voegt Android Auto-ondersteuning toe

YouTube Music-gebruikers kunnen de muziekdienst nu makkelijker onderweg gebruiken. De nieuwste update voegt Android Auto-ondersteuning toe.

Lees verder na de advertentie.

YouTube Music Android Auto-ondersteuning

In de Play Store is vanaf nu de update naar YouTube Music 3.03 te vinden. Na het installeren vind je de muziekdienst terug tussen de muziek-apps in Android Auto, zo ontdekte Android Police. De optie is al langer beschikbaar voor Google Play Music en Spotify, maar voortaan ook voor het nieuwere YouTube Music.

De interface van de app is vooralsnog wat beperkt. Open je YouTube Music in Android Auto, dan krijg je eerst een lijst met aanbevolen afspeellijsten te zien. Via de menuknop linksboven vind jij je eigen playlists en favoriete nummers terug. Selecteer je een nummer, dan krijg je de albumcover en afspeelknoppen in beeld. Een YouTube Music-widget met die knoppen wordt vervolgens ook op het Android Auto-homescreen getoond.

Android Auto is officieel nog niet in Nederland beschikbaar, maar kan hier via een omweg wel worden gedownload en gebruikt. Je kunt de app aansluiten op het entertainmentsysteem van veel auto’s om je smartphone veiliger onderweg te gebruiken. Zo heeft Android Auto een aangepaste interface met grote knoppen, en zijn er slechts een handjevol apps beschikbaar terwijl je rijdt.

→ Lees ook: alles wat je moet weten over Android Auto in Nederland

Googles Spotify-concurrent

YouTube Music is sinds september 2018 beschikbaar in Nederland. De muziekdienst is een alternatief voor Spotify en Apple Music. Met de gratis versie kijk je muziekvideo’s die op YouTube staan, maar voor een tientje per maand kun je ook reclamevrij muziek luisteren en nummers downloaden, net als andere muziekdiensten.

In de broncode van de update zijn overigens ook verwijzingen gevonden naar enkele andere nieuwe features. Die zijn nog niet beschikbaar voor gebruikers, maar verschijnen vermoedelijk snel. Zo kan YouTube Music straks ook muziek afspelen die al op je apparaat staat. Ook werkt Google aan een ‘Quick start’-optie, waarmee muziek begint te spelen zodra je de app opent.

Download YouTube Music in de Play Store (gratis)

Lees meer over Android Auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu