Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

BlackBerry DTEK60

BlackBerry DTEK60
Scherm 5.5 inch
Camera 21 megapixel

BlackBerry DTEK 60: kracht én veiligheid staan centraal

Een BlackBerry die op Android loopt: het blijft even wennen. Toch is de DTEK60 een zeer aantrekkelijk toestel. Deze smartphone beschikt over krachtige hardware, een degelijk design en de uitstekende beveiliging die bij een BlackBerry hoort. Het is een krachtigere variant van de DTEK 50, een toestel dat halverwege 2016 verscheen.

Eigenlijk is de DTEK 60 niet door BlackBerry ontwikkeld, maar door Alcatel. BlackBerry zelf produceert geen smartphones meer, maar schakelt andere fabrikanten in. De DTEK 60 is ontworpen en geproduceerd door Alcatel, maar beschikt wel over de betrouwbaarheid en features die je van een BlackBerry zou verwachten. Eigenlijk een beetje het beste van twee werelden, dus.

De BlackBerry DTEK60 in vogelvlucht

Met zijn 5,5 inch-scherm is de DTEK60 één van de grootste BlackBerry-smartphones ooit. Een fysiek toetsenbord ontbreekt; typen doe je op dit toestel gewoon via het touchscreen. De DTEK60 is niet alleen uitermate geschikt voor zakelijk gebruik, maar kan dankzij zijn krachtige hardware ook andere taken prima aan.

 

 • Groot 5,5 inch-scherm met haarscherpe resolutie van 2560 bij 1440 pixels
 • 21 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
 • Krachtige Snapdragon 820-chip van Qualcomm met 4GB werkgeheugen
 • 32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microsd-geheugenkaart
 • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met verschillende extra apps van BlackBerry

Meer over de BlackBerry DTEK60

BlackBerry is voor de DTEK60 een samenwerking aangegaan met Alcatel. Het Canadese bedrijf focust zich op de software, terwijl Alcatel de hardware voor zijn rekening neemt. Dat lukt de Chinese fabrikant uitstekend: de DTEK60 is voorzien van flink wat paardekracht en een lekker groot scherm. Ook op designgebied valt er weinig te klagen, met een elegante metalen behuizing. Ondanks het relatief forse formaat is het toestel vrij licht en compact gebleven.

Achterop zit een opvallende ‘convenience key’. Je kunt zelf instellen wat die knop precies doet. Start bijvoorbeeld automatisch de camera op met een druk op de knop, of open WhatsApp door meerdere keren de knop in te drukken.

Qua software doet BlackBerry er alles aan om de DTEK60 zo veilig mogelijk te maken. Je krijgt uitgebreide bescherming tegen malware, gevaarlijke software en kwaadwillende gebruikers. Zo kun je je gevoelige bestanden van encryption voorzien om ze te versleutelen, of je gebruikt de meegeleverde ‘password keeper’ om al je wachtwoorden moeilijker te maken en veilig op te slaan.

De BlackBerry DTEK60 heeft een adviesprijs van 579 euro en is ook verkrijgbaar in Nederland. Op deze pagina vind je de laatste prijzen van het toestel. Die worden dagelijks bijgewerkt, zodat je nooit teveel betaalt.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Pluspunten DTEK60

 • Groot scherm
 • Krachtige hardware
 • Uitgebreide beveiligingssoftware van BlackBerry

Minpunten DTEK60

 • Flinke aanpassingen aan Android
 • Relatief duur
 • Niet met één hand vast te houden
BlackBerry DTEK60
Welke BlackBerry DTEK60 wil je?
Wij hebben momenteel geen BlackBerry DTEK60 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

BlackBerry DTEK 60 aangekondigd, komt direct naar Nederland

BlackBerry DTEK 60 aangekondigd, komt direct naar Nederland

Nieuws BlackBerry breidt zijn assortiment van Android-smartphones vandaag verder uit. De BlackBerry DTEK60 ligt bovendien binnenkort al in de winkels.
BlackBerry stopt met eigen smartphones, brengt binnenkort DTEK60 uit

BlackBerry stopt met eigen smartphones, brengt binnenkort DTEK60 uit

Nieuws BlackBerry heeft bekend gemaakt dat het stopt met het produceren van eigen smartphones. Daarmee komt een einde aan bijna twintig jaar aan toestellen. Wel verschijnt binnenkort nog de BlackBerry DTEK60, die in samenwerking met Alcatel geproduceerd is.