Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

HTC One Mini 2

7,5

HTC One Mini 2: klein, maar fijn

Medio mei 2014 onthulde HTC De HTC One Mini 2. Deze compacte opvolger van de HTC One Mini heeft een adviesprijs van 469 euro en beschikt uit de doos over Android 4.4 (KitKat) met een uitgeklede versie van Sense 6.0. De Mini 2 wordt aangedreven door een 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen. Verder is er 16GB aan opslagruimte aan boord dat met een micro-sd-kaartje is uit te breiden tot maximaal 128GB; ruim voldoende dus voor je favoriete apps, games, liedjes en foto’s. Aan de achterzijde bevindt zich een enkele 13 megapixel-camera en aan de voorzijde eentje met 5 megapixels voor het schieten van scherpe selfies.

Verder heeft de HTC One Mini 2 een 4,5 inch-scherm met een 720p-resolutie. Er is ondersteuning voor 4G aan boord, alsmede bluetooth 4.0 en nfc. Met een hoogte en breedte van respectievelijk 137 en 65 millimeter is de smartphone niet al te groot, maar met 10,6 millimeter is hij wel vrij dik. Een fijne feature die ook is te vinden op de HTC One M8 is de dubbele speaker aan de voorzijde. De zogenoemde BoomSound speakers hebben aanzienlijk meer vermogen dan de speakers die doorgaans op smartphones zijn te vinden. Je hoeft dus niet per se een koptelefoon op om muziek te luisteren met deze smartphone.

De HTC One Mini 2 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De HTC One Mini 2 is een toestel dat vooral opvalt door de compacte, maar fraai vormgegeven behuizing. Onder de motorkap is midrange hardware te vinden, die niettemin snel genoeg is om Android soepel te draaien. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de One Mini 2 op een rijtje gezet.

  • Compact 4,5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Capabele 1,2GHz quadcore-processor en 1GB aan werkgeheugen
  • Uitstekende 13 megapixel-camera met ledflitser
  • Dubbele BoomSound-speakers aan voorzijde zorgen voor voldoende geluid

Meer over de HTC One Mini 2

HTC One Mini 2 kopen

Sinds een aantal jaar is het gebruikelijk dat smartphonefabrikanten een mini-variant uitbrengen van hun vlaggenschip. Samsung deed het als eerste met de Galaxy S3 Mini en ook Sony en LG brachten dergelijke compacte toestellen uit in de vorm van de Xperia Z1 Compact en LG G2 Mini.

Hetzelfde geldt voor HTC: de Taiwanese telefoonmaker boekte medio vorig jaar een bescheiden succes met de One Mini en hoopt dat met zijn opvolger natuurlijk te overtreffen. Hoeveel smartphone krijg je voor iets meer dan 460 euro? Check het in onze HTC One Mini 2 review!

Conclusie HTC One Mini 2 review

HTC heeft met de One Mini 2 meer concessies gedaan dan we graag hadden gezien. Het toestel heeft een premium look met een mooie en stevige behuizing en daar is de prijs naar. Onderhuids is dit echter een vrij standaard toestel dat over aanzienlijk mindere specificaties beschikt dan concurrenten in deze prijsklasse. Als gemiddelde gebruiker zul je daar wellicht weinig van merken, maar zet je de One Mini 2 aan het werk, dan moet je vaak langer wachten dan je zou willen. Daarbij zijn enkele toffe features van de M8 gesneuveld, waardoor dit toch vooral aanvoelt als een uitgeklede versie van HTC’s vlaggenschip. Ben je een fan van het design van de One-serie en de manier waarop HTC Android aanpakt, dan is de One Mini 2 het overwegen waard. Wil je echter meer waard voor je geld of een toestel dat wat toekomstbestendiger is, dan zijn er betere alternatieven beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC One Mini 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu