‘HTC One M8 Mini in de maak, verschijnt in mei’

Gijs Ettes
31 maart 2014, 17:31
2 min leestijd
‘HTC One M8 Mini in de maak, verschijnt in mei’
HTC One M8 Mini productie

Als we de website 3G mogen geloven, is de HTC One M8 Mini productie gestart en kunnen we het compacte toestel al in mei verwachten. 3G baseert zich op anonieme bronnen bij een Britse winkel. Het toestel wordt een kleinere versie van de nieuwe HTC One M8 die onlangs officieel werd onthuld. Waarschijnlijk heeft Mini hetzelfde design als zijn grote broer, maar een kleiner scherm en iets mindere specificaties. Daarnaast is de verwachting dat de adviesprijs aanzienlijk lager ligt dan die van de One M8 (699 euro).

De eerste HTC One Mini beschikt over een 1,4GHz dualcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte en een 1800 mAh accu. De One M8 Mini zal hier naar verwachting ruim overheen gaan. Mogelijk beschikt het toestel net als de One M8 over een dualcamera met de mogelijkheid om achteraf foto’s scherp te stellen. Daarnaast ligt het voor de hand dat de One M8 Mini draait op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) met de vernieuwde Sense-skin.

Lees verder na de advertentie.

De Sense-skin op de nieuwe HTC One biedt in ieder geval veel voordelen. Zo zijn er nu softwareknoppen in plaats van capacitieve knoppen en is er een toets bijgekomen om te multitasken. Ook BlinkFeed, HTC’s sociale startscherm is op de schop genomen. Het toont foto`s met een hogere resolutie en heeft een nieuwe interface die het voor gebruikers gemakkelijker moet maken om relevante content te vinden. BlinkFeed heeft, net als de galerij-app, een platter design gekregen met felle kleuren die het toestel een strak uiterlijk geven.

Verder kunnen gebruikers nu meer invloed uitoefenen op het uiterlijk van de interface. Hierbij kun je denken aan het veranderen van het lettertype of het kiezen van nieuwe accentkleuren die bij knoppen verschijnen. Ook is er een samenwerking met Fitbit, waardoor de HTC One met een speciale processor jouw dagelijkse activiteiten bijhoudt.

Het laatste nieuws over de HTC One Mini

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC One Mini
HTC One Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu