Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

LG Velvet

LG Velvet
Scherm 6.8 inch
Camera 48 megapixel

Alles over de LG Velvet

De LG Velvet is een unieke verschijning dankzij zijn ASMR-modus. Dankzij dit filter kun je video’s opnemen die de zintuigen prikkelen. Ook de opvallende plaatsing van de cameramodule valt op. Verder is de LG Velvet een relatief prijzige smartphone als je naar de rest van de kenmerken kijkt. Lees er alles over op deze pagina.

lg velvet achterkantBelangrijkste specificaties van de LG Velvet

  • Fors en langwerpig scherm is ideaal voor films kijken
  • Entertainmenttelefoon maakt unieke ASMR-video’s
  • Drievoudige waterdruppelcamera
  • Matige prijskwaliteitsverhouding

Gemaakt voor entertainment

De LG Velvet moet het vooral hebben van zijn entertainmentfuncties. De meest in het oog springende functie is de ASMR-ondersteuning. Voor wie niet bekend is met dit fenomeen, bij ASMR-video’s worden de zintuigen van kijkers geprikkeld door middel van haarscherpe audio (en video). Veel mensen vinden het fijn om naar zulke filmpjes te kijken. De camera-app van de LG Velvet heeft een ingebouwde functie om ASMR-video’s op te nemen.

Verder kan de LG Velvet overweg met een Wacom-stylus. Zodoende kun je bijvoorbeeld (technisch) tekenen en illustreren op het toestel. Verder heeft de Velvet bijvoorbeeld standaard een app aan boord die handschrift omzet in tekst. LG lijkt daarmee de concurrentie met Samsung aan te gaan, dat al jaren Note-telefoons met stylus-ondersteuning op de markt brengt.

Fors scherm

De LG Velvet heeft een fors 6,8 inch-beeldscherm met 20:5:9-beeldverhouding. Dit langwerpige formaat leent zich goed  voor het kijken van films en spelen van games. Aan de bovenkant zit een waterdruppelvormige notch waarin de 16 megapixel-selfiecamera verwerkt is.2 lg velvet officieel

Verder zit er een dun schermrandje aan de bovenkant. Ook onderin is een minuscule ‘kin’ zichtbaar. De vingerafdrukscanner is in het scherm verwerkt. Leg simpelweg je vinger op een gedeelte van het display om de LG Velvet te ontgrendelen. De LG Velvet draait bij uitkomst op Android 10.

Waterdruppel-camera

De cameramodule op de achterkant bestaat uit drie sensoren die verticaal geplaatst zijn. LG zelf spreekt van een ‘waterdruppel-camera’, omdat de sensoren als druppeltjes uit de lucht lijken te komen. De 48 megapixel-hoofdcamera voegt meerdere pixels bij elkaar (dankzij de quad bayer-techniek) en levert daardoor scherpe plaatjes af.

De 8 megapixel-groothoeklens is ideaal voor het maken van groepsfoto’s en de 5 megapixel-dieptesensor bewijst zichzelf bij het maken van portretten. Deze sensor voegt bijvoorbeeld het bekende bokeh-effect toe, waarbij de achtergrond wazig is terwijl de voorgrond juist wordt scherpgesteld.

lg velvet officieel

Prijs-kwaliteitsverhouding is matig

Wie naar de specificaties van de LG Velvet kijkt denkt dat hij/zij te maken heeft met een middenklasser. De ‘ASMR-telefoon’ wordt namelijk aangestuurd door de Snapdragon 765, een midrange-processor die we kennen van onder meer de Xiaomi Mi 10 Lite en Oppo Find X2 Lite. De chipset is met de toevoeging van 8GB en 128GB opslag compleet.

De accucapaciteit bedraagt 4300 mAh. Dit is een forse capaciteit, maar dat kunnen we ook van het scherm zeggen. Een groot scherm verbruikt veel energie en daarom is de accuduur van de LG Velvet ongeveer een dag bij normaal gebruik. Gelukkig kun je de entertainmenttelefoon wel lekker snel opladen met een maximaal vermogen van 25 Watt.

LG Velvet kopen

Wil je de LG Velvet kopen? Het toestel is vanaf de eerste week van juli 2020 verkrijgbaar in Nederland. Het toestel gaat 649 euro kosten.

Download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

LG Velvet
Welke LG Velvet wil je?
Wij hebben momenteel geen LG Velvet aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

LG Velvet review: vernieuwd design is niet genoeg

LG Velvet review: vernieuwd design is niet genoeg

7
Reviews De LG Velvet is een nieuwe smartphone van de fabrikant met een adviesprijs van 649 euro. LG kiest voor een nieuw design en zet in op verschillende unieke features. Of dat goed uitpakt, lees je in deze review.
Android-nieuws #24: Android 11-testversie en Samsung-advertenties

Android-nieuws #24: Android 11-testversie en Samsung-advertenties

Nieuws Dagelijks lees je op Android Planet over alle nieuwtjes in de wereld van Android. Voor wie afgelopen week niet alles heeft kunnen bijhouden, of alleen de belangrijkste dingen wil meekrijgen, maken wij dit wekelijkse nieuwsoverzicht. Zo ben je in een paar minuten weer helemaal bij.
LG Velvet komt naar Nederland voor 649 euro – Update

LG Velvet komt naar Nederland voor 649 euro – Update

Nieuws De LG Velvet komt in Nederland uit, zo laat LG Nederland weten aan Android Planet. Het toestel met ASMR-ondersteuning gaat 649 euro kosten en ligt begin juli in de schappen.
LG werkt mogelijk aan smartphone met kantelbaar scherm

LG werkt mogelijk aan smartphone met kantelbaar scherm

Nieuws LG werkt mogelijk aan een unieke smartphone met twee schermen. Het zou gaan om een LG-smartphone met een kantelbaar scherm, waaronder een extra beeldschermpje verstopt zit.
Android-nieuws #19: Android 11-bèta, Chromecast Ultra en Nest Wifi

Android-nieuws #19: Android 11-bèta, Chromecast Ultra en Nest Wifi

Nieuws Dagelijks houdt Android Planet je op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wereld van Android. Heb je door de hectiek het Android-nieuws niet kunnen volgen? Geen probleem! Dankzij ons nieuwsoverzicht ben je in een paar minuten weer helemaal bij.