LG Velvet

7
1/6

Pluspunten

  • Langwerpig scherm en relatief smal toestel
  • Gericht op entertainment

Minpunten

  • Onbekend updatebeleid
  • Schil van LG is flink onder handen genomen

Alles over de LG Velvet

De LG Velvet is een unieke verschijning dankzij zijn ASMR-modus. Dankzij dit filter kun je video’s opnemen die de zintuigen prikkelen. Ook de opvallende plaatsing van de cameramodule valt op. Verder is de LG Velvet een relatief prijzige smartphone als je naar de rest van de kenmerken kijkt. Lees er alles over op deze pagina.

Belangrijkste specificaties van de LG Velvet

  • Fors en langwerpig scherm is ideaal voor films kijken
  • Entertainmenttelefoon maakt unieke ASMR-video’s
  • Drievoudige waterdruppelcamera
  • Matige prijskwaliteitsverhouding

Lees verder na de advertentie.

LG Velvet

Gemaakt voor entertainment

De LG Velvet moet het vooral hebben van zijn entertainmentfuncties. De meest in het oog springende functie is de ASMR-ondersteuning. Voor wie niet bekend is met dit fenomeen, bij ASMR-video’s worden de zintuigen van kijkers geprikkeld door middel van haarscherpe audio (en video). Veel mensen vinden het fijn om naar zulke filmpjes te kijken. De camera-app van de LG Velvet heeft een ingebouwde functie om ASMR-video’s op te nemen.

Verder kan de LG Velvet overweg met een Wacom-stylus. Zodoende kun je bijvoorbeeld (technisch) tekenen en illustreren op het toestel. Verder heeft de Velvet bijvoorbeeld standaard een app aan boord die handschrift omzet in tekst. LG lijkt daarmee de concurrentie met Samsung aan te gaan, dat al jaren Note-telefoons met stylus-ondersteuning op de markt brengt.

LG Velvet

Fors scherm

De LG Velvet heeft een fors 6,8 inch-beeldscherm met 20:5:9-beeldverhouding. Dit langwerpige formaat leent zich goed  voor het kijken van films en spelen van games. Aan de bovenkant zit een waterdruppelvormige notch waarin de 16 megapixel-selfiecamera verwerkt is.

Verder zit er een dun schermrandje aan de bovenkant. Ook onderin is een minuscule ‘kin’ zichtbaar. De vingerafdrukscanner is in het scherm verwerkt. Leg simpelweg je vinger op een gedeelte van het display om de LG Velvet te ontgrendelen. De LG Velvet draait bij uitkomst op Android 10.

LG Velvet

Waterdruppel-camera

De cameramodule op de achterkant bestaat uit drie sensoren die verticaal geplaatst zijn. LG zelf spreekt van een ‘waterdruppel-camera’, omdat de sensoren als druppeltjes uit de lucht lijken te komen. De 48 megapixel-hoofdcamera voegt meerdere pixels bij elkaar (dankzij de quad bayer-techniek) en levert daardoor scherpe plaatjes af.

De 8 megapixel-groothoeklens is ideaal voor het maken van groepsfoto’s en de 5 megapixel-dieptesensor bewijst zichzelf bij het maken van portretten. Deze sensor voegt bijvoorbeeld het bekende bokeh-effect toe, waarbij de achtergrond wazig is terwijl de voorgrond juist wordt scherpgesteld.

LG Velvet

Prijs-kwaliteitsverhouding is matig

Wie naar de specificaties van de LG Velvet kijkt denkt dat hij/zij te maken heeft met een middenklasser. De ‘ASMR-telefoon’ wordt namelijk aangestuurd door de Snapdragon 765, een midrange-processor die we kennen van onder meer de Xiaomi Mi 10 Lite en Oppo Find X2 Lite. De chipset is met de toevoeging van 8GB en 128GB opslag compleet.

De accucapaciteit bedraagt 4300 mAh. Dit is een forse capaciteit, maar dat kunnen we ook van het scherm zeggen. Een groot scherm verbruikt veel energie en daarom is de accuduur van de LG Velvet ongeveer een dag bij normaal gebruik. Gelukkig kun je de entertainmenttelefoon wel lekker snel opladen met een maximaal vermogen van 25 Watt.

LG Velvet

Lees ook onze LG Velvet review

Android Planet heeft ook een uitgebreide LG Velvet review gepubliceerd, waarin je alles leest over dit toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

De LG Velvet is een vreemde eend in de bijt. Het toestel positioneert zich niet tussen de vlaggenschepen, maar de prijs van 649 euro is fors te noemen als we simpelweg naar de aanwezige hardware kijken. Het design is vernieuwend en anders dan anders bij de fabrikant, maar het scherm ziet en voelt op sommige punten juist weer ouderwets aan.

Met de camera’s schiet je een prima kiekje, maar het toestel excelleert daarin niet. Ook qua mogelijkheden van die camera’s hadden we graag meer willen zien. De accuduur is betrouwbaar en goed, maar het opladen gaat anno 2020 wel echt te traag.

Daarbij is de softwareschil druk te noemen, wat niet iedereen even fijn vindt. Het updatebeleid van LG is daarbij ook niet de beste en zeker iets om rekening mee te houden. Al met al is de LG Velvet tijdelijk een goede keuze. Het toestel is namelijk te krijgen in combinatie met een leuke pre-order deal. Is dat niet meer het geval, dan zijn er wat ons betreft toestellen op de markt die meer te bieden hebben voor hetzelfde of zelfs minder geld.

LG Velvet kopen

Interesse in de LG Velvet? Het toestel is vanaf de eerste week van juli 2020 verkrijgbaar in Nederland. Het toestel heeft een adviesprijs van 649 euro en de beste deals vind je via onderstaande prijsvergelijker.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews LG Velvet

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu