Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Thomas Haenen
3 augustus 2018, 14:24
2 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 31

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door beveiligingsupdates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Daarom zetten we de smartphones die zijn bijgewerkt regelmatig op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 31

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Samsung

Officieel brengt Google pas volgende week de beveiligingsupdate van augustus uit, maar bij Samsung lijken ze er vroeg bij te zijn. Meerdere vlaggenschepen ontvangen deze week al de nieuwe software. Dat komt goed uit, want voor de S9 is nooit de beveiligingsupdate van juli verschenen. Samsung slaat die nu dus over, maar daarvoor krijg je wel een primeur met de update van augustus terug. Vooruit dan maar!

Samsung Galaxy S9 – beveiligingsupdate augustus
Samsung Galaxy S9 Plus – beveiligingsupdate augustus
Samsung Galaxy Note 8 – beveiligingsupdate augustus
Samsung Galaxy S8 – beveiligingsupdate augustus
Samsung Galaxy S8 Plus – beveiligingsupdate augustus
Samsung Galaxy A3 (2017) – beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy A5 (2017) – beveiligingsupdate juli

Nokia 1 review

Nokia

Verder is het een rustige week, vooral ook bij Nokia. De Finse fabrikant bracht alleen een update uit voor zijn allergoedkoopste smartphone. Daarmee zijn inmiddels vrijwel alle Nokia-smartphones van deze update voorzien. Volgende week begint het spelletje weer van voren af aan met de beveiligingsupdate van augustus.

Nokia 1 – beveiligingsupdate juli

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy A3 (2017)
Samsung Galaxy A3 (2017)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu