Android nieuws #19: Google Fuchsia, OnePlus 3T met 128GB en meer

Thomas Haenen
13 mei 2017, 13:55
3 min leestijd
Android nieuws #19: Google Fuchsia, OnePlus 3T met 128GB en meer

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een ontwikkeling mist. In dit overzicht vind je de belangrijkste nieuwtjes van week 19.

Lees verder na de advertentie.

Google Fuchsia video uitgelekt: opvolger voor Android?

Google Fuchsia Android

Google werkt aan een nieuw besturingssysteem dat nu nog bekend staat als Google Fuchsia. Een eerste Fuchsia-video toont een vroege versie van deze mogelijke Android-opvolger. Dit nieuwe besturingssysteem zou op zowel pc’s als mobiele apparaten werken. Blijkbaar leeft het project nog steeds, want een vroege versie van de Fuchsia-interface is nu te zien in een uitgelekte video. Het gaat om een hele vroege versie, dus trek nog niet te snel conclusies over wat je ziet.

Bekijk de uitgelekte Google Fuchsia video

128GB versie van OnePlus 3T geschrapt

OnePlus 3T 128GB

OnePlus heeft bevestigd dat de OnePlus 3T 128GB de ‘end-of-life’-fase heeft bereikt. Dat betekent dat het toestel niet meer geproduceerd wordt, en dat enkel bestaande voorraden nog verkocht worden. Aangezien het model al niet meer besteld kan worden via de site van de fabrikant, lijkt het erop dat het definitief uitverkocht is.

De OnePlus 3T met 128GB opslagruimte werd verkocht voor 479 euro, slechts een paar tientjes meer dan de variant met 64GB. Die is nog altijd verkrijgbaar voor 439 euro en zelfs direct leverbaar.

Ontdekt waarom de OnePlus 3T variant geschrapt is

‘Galaxy S8 repareren blijkt goedkoper dan verwacht’

Samsung Galaxy S8 kritiek

Om een kapot Galaxy S8 scherm te vervangen, betaal je ‘slechts’ 200 dollar, zo blijkt uit onderzoek van Motherboard. Dat klinkt duur, maar de prijs ligt fors lager dan vorig jaar. Vlak na de launch betaalde je ruim 300 dollar om een gebarsten Galaxy S7-scherm te vervangen. Voor de reparatie van het iPhone 7-scherm wordt een vergelijkbaar tarief gerekend.

→ Reparateur legt uit: waarom de Galaxy S8 zo kwetsbaar is

Zo hoor je de grappigste Google Assistant-antwoorden

grappige google assistant-antwoorden

Hoewel Google Assistant nog niet in het Nederlands werkt, is de Engelse versie ook goed te gebruiken. Lees eens onze Google Assistant-tips om alles uit de spraakassistent te halen. Naast de handige en leuke functies, heeft Google Assistant ook humor. Je moet voor de leukste reacties wel maar net weten wat je moet vragen. Om je de moeite te besparen, hebben we de leukste Google Assistant-antwoorden op een rij gezet.

Check ons overzicht met de grappigste Google Assistant antwoorden

Xperia XA1 Ultra nu te koop: dit zijn de beste aanbiedingen

sony xperia xa1 ultra

De Sony Xperia XA1 Ultra is vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar. Het toestel heeft een bijzonder groot scherm en een degelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Onlangs verscheen al het kleine broertje van deze smartphone, de Xperia XA1. Beide beschikken over een vergelijkbaar design met een scherm dat doorloopt tot aan de randen. Voor de XA1 Ultra pakt Sony echter uit met een fors 6 inch-scherm, waarmee het één van de grootste Android-smartphones van het moment is.

Een losse Sony Xperia XA1 Ultra heeft een adviesprijs van 379 euro. Je kunt er ook voor kiezen de Xperia XA1 Ultra met een abonnement te bestellen bij vrijwel alle grote webwinkels. Het toestel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, goud en roze.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu