Android nieuws #27: Nokia 5 review en Galaxy Note-design

Wouter Nijsen
8 juli 2017, 13:57
3 min leestijd
Android nieuws #27: Nokia 5 review en Galaxy Note-design

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste nieuws, maar het kan voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht met Android-nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Nokia 5 review: oude bekende maakt overtuigende comeback

nokia 5 review

Als er één fabrikant is die een roerige geschiedenis heeft gehad, dan is het Nokia. Het Finse bedrijf domineerde ooit de mobiele markt, maar had het de laatste jaren lastig. Nu is het merk terug met drie Android-toestellen, de Nokia 3, 5 en 6. Wordt Nokia in ere hersteld, of hoopt fabrikant HMD Global alleen te profiteren van een bekende naam? De Nokia 5 biedt hoop. Qua degelijkheid, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitsverhouding is dit een Nokia zoals we het gewend zijn.

→ Lees verder in de uitgebreide Nokia 5 review

‘Samsung maakt compacte Galaxy S8 Mini met randloos scherm’

galaxy s8 reboot

Samsung werkt naar verluidt aan een compacte versie van de Galaxy S8, die een randloos 5,3 inch-scherm heeft. Het randloze scherm zorgt ook voor een beeldverhouding van 18,5 bij 9, in plaats van 16 bij 9 zoals we dat bij de meeste smartphones zien. Verder wordt gesproken over 32GB aan opslagruimte, 4GB RAM en Snapdragon 821-chip. Naast een vingerafdrukscanner zou de Galaxy S8 Mini ook een irisscanner hebben. Verdere specificaties zijn nog onduidelijk.

→ Lees verder over de Samsung Galaxy S8 Mini

Eindelijk: apps en games in de Play Store betalen met iDeal

app-kwaliteit

Google voert al sinds dit voorjaar tests voor het betalen met iDeal in de Play Store. Inmiddels is de betaalmethode voor vrijwel iedereen beschikbaar. Gebruikers kunnen alleen via iDeal betalen bij een select groepje banken. Bunq, ING, Knab, Rabobank, SNS en Triodos zijn vooralsnog de enige banken die worden ondersteund. Opvallende afwezig is daarbij de ABN Amro. Het is onduidelijk waarom die bank ontbreekt, en of er later wel ondersteuning komt.

→ Lees verder over betalen met iDeal in de Play Store

‘Accessoirefabrikant lekt design Samsung Galaxy Note 8’

Galaxy Note 8-hoesjes

De verwachting is dat de Galaxy Note 8 pas eind augustus wordt onthuld, maar dat weerhoudt accessoiremakers er niet van nu al producten voor het toestel te presenteren. Meerdere hoesjes van Olixar zijn al opgedoken bij het Britse Mobile Fun, een webwinkel die in het verleden vaker betrouwbare afbeeldingen van nieuwe smartphones deelde. Hoewel de hoesjes het toestel grotendeels bedekken, laten ze wel het design zien. Zo lijkt het scherm net wat groter te zijn dan het ‘infinity display’ van de Galaxy S8. Het scherm loopt door aan de zijkanten, met aan de boven- en onderkant minimale randen.

→ Lees verder over het gelekte Galaxy Note 8-design

NS Reisplanner-app gaat je helpen met vinden van een zitplek

ns-app

De NS laat weten dat het volgend jaar een functie aan de Reisplanner-app toevoegt. Hiermee checken reizigers waar in de trein nog zitplaatsen beschikbaar zijn. Dit is vooral handig tijdens de spits, waar vrije zitplekken door de drukte maar lastig te vinden zijn. Door de app te checken, zie je veel sneller waar je nog in de trein kunt zitten. Voor de functionaliteit maakt de NS gebruik van sensoren die nu al in het spoor zitten. De sensoren worden bij goederentreinen toegepast om het gewicht per rijtuig te meten. Op basis hiervan kijkt de software in welke rijtuigen het relatief zwaar of juist licht is.

→ Lees verder over de nieuwe functie van de NS-app

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu