Nokia 5

Scherm
5.2 inch
Camera
13 megapixel

Nokia 5: budgettopper van bekend bedrijf

De Nokia 5 is een budgetsmartphone die uitgebracht is onder de vlag van het welbekende Nokia. Met degelijke specs voor vriendelijke prijs zet HMD met de Nokia-naam een goede poging neer met een terugkeer naar de smartphonemarkt.

De Nokia 5 behoort tot een reeks smartphones waarmee Nokia zijn terugkeer maakt. Moederbedrijf HMD heeft ook nog de Nokia 6 uitgebracht, een smartphone die iets groter is, maar ook iets duurder. De Nokia 3 heeft daarentegen iets zwakkere hardware, maar is ook wat goedkoper. Alledrie de toestellen lopen op Android 7.0 Nougat uit de doos.

De Nokia 5 in vogelvlucht

  • 5,2 inch ips-lcd-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 Nougat
  • Snapdragon 430-chip met acht cores, 2GB werkgeheugen
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uit te breiden met geheugenkaart
  • Voorzien van dualsim-ondersteuning

Meer over de Nokia 5

De Nokia 5 is uitgerust met een octacore-processor uit de stal van Qualcomm. De Snapdragon 430 is een chipset met meer dan genoeg vermogen om alledaagse taken te verrichten. Het checken van social media, het versturen van berichten en het maken van foto’s gaat dan ook uitstekend. Als je zwaardere games wil spelen heb je wel iets meer rekenkracht nodig.

De Nokia 5 is voorzien van 16GB aan interne opslagruimte. Dit is niet voor iedereen genoeg om al je apps, muziek en andere multimedia op te slaan. Om deze reden is de Nokia 5 voorzien van uitbreidbare opslag.

Steeds meer smartphones worden voorzien van dualsim-ondersteuning. De Nokia 5 is dan ook geen uitzondering: je kunt in het toestel twee simkaarten kwijt. Als je een geheugenkaart in het toestel steekt zul je hier wel één van de twee sleuven voor op moeten offeren.

HMD heeft er voor gekozen het toestel uit te rusten met een micro-usb-aansluiting. Inmiddels komt de usb-type-c-aansluiting steeds meer voor, waardoor het opvallend is dat er hier nog voor micro-usb gekozen is.

Pluspunten 5

  • Degelijke camera
  • Groot hd-scherm
  • Beschikt over dualsim-ondersteuning

Minpunten 5

  • Geen usb-type-c

Laatste berichten

Nokia 3, 5 en 6 preview: meer dan alleen nostalgie

Nokia 3, 5 en 6 preview: meer dan alleen nostalgie

0
4 min
8.5
Reviews
Nokia maakte deze week trots zijn terugkeer op de mobiele markt bekend. Moederbedrijf HMD Global brengt de komende maanden drie Android-smartphones uit. Android Planet heeft de Nokia 3, 5 en 6 kort kunnen testen.