De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #30: Galaxy Note 7 release en Google Play Family Library

Thomas Haenen
30 juli 2016, 15:50
3 min leestijd
Android nieuws #30: Galaxy Note 7 release en Google Play Family Library

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

‘Galaxy Note 7 vanaf 16 augustus te koop’

galaxy note 7 renders

De Samsung Galaxy Note 7 ligt vanaf half augustus in de Nederlandse winkels, zo blijkt uit bronnen van Android Planet. De Galaxy Note 7 releasedatum volgt daarmee twee weken na de onthulling van het toestel. Aanstaande dinsdag, 2 augustus, vindt in New York de volgende editie plaats van Samsung Unpacked. Daar zal de Koreaanse fabrikant vrijwel zeker de Galaxy Note 7 officieel onthullen. De Nederlandse release volgt twee weken later: vanaf 16 augustus is het toestel in Nederland te koop.

De Note 7 zou grote gelijkenissen vertonen met de Galaxy S7. Zo heeft het toestel waarschijnlijk een waterdichte behuizing, waarmee het toestel onder de douche of in de regen gebruikt kan worden. Achterop zit een 12 megapixel-camera met Dual Pixel-sensor. Deze sensor kan snel scherpstellen en schiet bovendien goede foto’s in situaties met weinig licht.

Google rolt Play Family Library uit in meerdere landen

Google Play Family Library

Google Play Family Library laat Android-gebruikers gemakkelijk aangekochte apps, muziek en video’s delen met andere mensen. Zodra je de functie activeert stel je één hoofdgebruiker in en maximaal vijf accounts die je eraan koppelt. Vervolgens kun je vrijelijk alles wat op Google Play staat delen met die groep.

Overigens hanteert Google een vrij flexibele definitie van ‘familie’. Je kunt vrijelijk kiezen welke gebruikers zich allemaal aansluiten bij je familie, als ze allemaal maar uit hetzelfde land komen en dertien jaar of ouder zijn. In theorie kun je dus niet alleen ouders, broers en zussen in je familie zetten, maar ook ooms en tantes en zelfs huisgenoten of andere vrienden. In Nederland is Google Play Family Library echter nog niet beschikbaar.

‘Google start volgende week met uitrol Android Nougat’

android nougat malware

Volgens de bekende smartphonelekker Evan Blass start Google op 5 augustus met de uitrol van Android 7.0 Nougat. Dit zou betekenen dat we over minder dan een week aan de slag kunnen met de officiële versie van Android Nougat. Google bracht de afgelopen maanden al diverse bètaversies uit en onlangs verscheen Developer Preview 5, die al dicht tegen de definitieve versie aan zit. Het nieuws is ietwat opvallend, aangezien Google vorig jaar tijdens een september-event de releasedatum Android 6.0 (Marshmallow) onthulde. Volgens Blass verschijnt Nougat tegelijk met de maandelijkse beveiligingsupdate, die dus aanstaande vrijdag wordt uitgebracht. De Nexus 5 krijgt naar verluidt geen update.

Motorola: ‘Maandelijkse beveiligingsupdates zijn moeilijk’

toekomst moto x

De Moto Z en Moto Z Force zullen waarschijnlijk geen maandelijkse beveiligingsupdates krijgen. Hoewel Motorola regelmatige updates belooft, is het te moeilijk om ze maandelijks uit te brengen.

“Motorola begrijpt dat het up-to-date houden van smartphones met Android-beveiligingsupdates belangrijk is voor onze klanten. We streven er naar om updates zo snel mogelijk uit te brengen. Echter, omdat voor de uitrol uitgebreide tests en certificaties nodig zijn, is het moeilijk dit op maandelijkse basis voor al onze toestellen te doen,” aldus de fabrikant. “Het is efficiënter voor ons om meerdere beveiligingsupdates te bundelen in één grotere patch of in een upgrade naar een nieuwe versie van Android.”

Zo gaat Android nooddiensten helpen je locatie te vinden

android nooddiensten

Google introduceert samen met Europese providers een dienst waarbij de locatie van je smartphone naar nooddiensten gestuurd wordt als je een noodnummer belt. Het bedrijf stelt dat je privacy gewaarborgd blijft.

Het bedrijf heeft deze week de ‘Emergency Location Service’ voor Android aangekondigd. Als het netwerk waar je mee verbonden bent deze functie ondersteunt, zal je locatie naar de nooddienst gestuurd worden die je belt. Deze functie gebruik de locatiediensten van je smartphone, zoals wifi, gps en gsm-masten. Google stelt dat je locatie nooit met het bedrijf gedeeld wordt. De informatie is enkel bedoeld voor de nooddiensten zodra je bijvoorbeeld in Nederland met 112 belt. Niemand anders zou toegang tot je locatie moeten krijgen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu