De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android nieuws #45: OnePlus 3T aankondiging en usb-c-oplaadtechnieken

Wouter Nijsen
12 november 2016, 13:32
3 min leestijd
Android nieuws #45: OnePlus 3T aankondiging en usb-c-oplaadtechnieken

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

Google wil alternatieve usb-c-oplaadtechnieken tegenhouden

usb-c-oplaadtechnieken

Als we het hebben over de accu van onze smartphones, dan willen we twee dingen: dat het opladen snel gaat en dat de accu het vervolgens lang volhoudt. Dat tweede punt schiet nog niet heel erg op, want onze smartphones gaan zelden langer dan een dag mee. Wel zijn er verschillende snellaadtechnieken, zoals Quick Charge en Dash Charge. Google heeft in zijn Android Compatibility Definition Document, met regels over waar een toestel aan moet voldoen om met Android te werken, nieuwe regels opgesteld voor Android 7.0 (Nougat). Hierin staat nu dat Google ‘sterk aanraad’ om deze snelle oplaadmethodes niet meer te gebruiken. Het blijft echter niet bij een aanraden, want Google zegt iets later dat het voor toekomstige versies van Android het mogelijk gaat verplichten dat toestellen de standaard usb-c-oplaadmethode gebruiken.

Aankondiging OnePlus 3T waarschijnlijk op 15 november

oneplus 3 review

De OnePlus 3T wordt over minder dan een week officieel aangekondigd, zo blijkt uit een nieuwe teaser van de fabrikant. De onthulling vindt plaats op 15 november om 19:00 uur Nederlandse tijd. Hoewel het toestel niet expliciet genoemd wordt, geeft het bedrijf aan dat de aankondiging over ‘T-7′ plaats zal vinden. Dat is tegelijkertijd een verwijzing naar de naam van het toestel (3T) én naar de spoedige onthulling (zeven dagen nadat de tweet geplaatst werd). De tweet is ook voorzien van een korte video. Daarin wordt de Snapdragon 821-chip genoemd, de nieuwste en krachtigste chip van Qualcomm. Die biedt zo’n tien procent meer kracht dan de Snapdragon 820 die we in de OnePlus 3 vinden. Volgens de laatste geruchten wordt de 3T voorzien van de Snapdragon 821-chip, iets wat met de nieuwe tweet bevestigd lijkt te worden.

6 zaken die we nu al weten over de Samsung Galaxy S8

samsung 9

Na de geschrapte Galaxy Note 7 is Samsung klaar voor een nieuw topmodel dat de omzet weer omhoog moet helpen. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid de Samsung Galaxy S8 onthuld, die veel features van de Galaxy Note 7 zal overnemen. Hoewel de onthulling van de volgende high-end smartphone nog enkele maanden op zich laat wachten, horen we de laatste tijd steeds meer geruchten voorbij komen. Zo hebben we onderhand een aardig idee van wat het toestel zal bieden. Om je even bij te praten, hebben we onze Samsung Galaxy S8 verwachtingen op een rij gezet.

CyanogenMod 14.1 met Android 7.1 binnenkort beschikbaar

Cyanogen ontslagronde

CyanogenMod 14.1 wordt binnenkort beschikbaar maakt voor verschillende populaire Android-smartphones. Met de software kun je je toestel nu al voorzien van Android 7.1 Nougat. De voorlopige versie van CyanogenMod 14.1 is sinds deze week beschikbaar voor een select groepje toestellen. Het gaat wel om een zogenaamde Nightly-versie, die nog over verschillende bugs beschikt. Ook ontbreken er nog verschillende opties, zoals de mogelijkheid om een eigen thema in te stellen. Cyanogen zegt de komende weken regelmatig updates uit te rollen die verdere features toevoegen. Vermoedelijk verschijnt ergens volgende maand de definitieve versie van CyanogenMod 14.1.

Tip: Samsung geeft je 100 euro cashback met Galaxy S7 Edge

samsung beveiligingsupdate juli

Vanaf vandaag tot en met 4 december zijn het de Samsung Upgrade Days, waarbij je flinke korting krijgt op de aanschaf van een nieuw toestel. Koop je tijdens de actieperiode een Samsung Galaxy S7, dan krijg je 50 euro teruggestort op je rekening. Op de Galaxy S7 Edge krijg je zelfs 100 euro retour. Aan de Galaxy S7 cashback actie zijn verschillende voorwaarden verbonden. Zo moet je het toestel tussen 7 november en 4 december bestellen bij één van de aangesloten verkooppartners. Vrijwel alle grote Nederlandse webwinkels doen mee met de actie; een compleet overzicht en alle andere voorwaarden vind je op Samsungs website. Daar kun je ook terecht om je aankoop te registreren.

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 229,99

Bekijken

Los refurbished

€ 94,99

Bekijken
Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 325,-

Bekijken
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu