Google onthult drie losstaande apps voor Android Wear 2.0

Thomas Haenen
16 december 2016, 10:31
2 min leestijd
Google onthult drie losstaande apps voor Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 gaat ondersteuning bieden voor apps die ook zonder je smartphone in de buurt werken. Google heeft nu details vrijgegeven over drie apps die daar optimaal gebruik van maken.

Lees verder na de advertentie.

Android Wear 2.0-apps

Hoewel we in 2016 niet veel over smartwatches hebben gehoord, heeft Google grootse plannen voor 2017. Het bedrijf introduceert dan de definitieve versie van Android Wear 2.0, de grootste update voor het wearable-besturingssysteem tot nu toe. Eén van de belangrijkste verbeteringen is ondersteuning van zelfstandige apps. Android Wear-apparaten moeten nu nog gekoppeld zijn aan je smartphone om apps te gebruiken, maar ontwikkelaars kunnen straks applicaties bouwen die volledig op je smartwatch lopen.

Google gaf eerder deze week al Android Wear 2.0 Developer Preview 4 vrij, die een goede indruk biedt van de vernieuwingen die we kunnen verwachten. Vannacht onthulde het bedrijf daarnaast nog drie zelfstandige apps die laten zien wat er met het verbeterde besturingssysteem mogelijk is.

De eerste is Glide, een app voor videogesprekken. Heb je een smartwatch met een camera, dan kun je live chatten met vrienden vanaf je horloge. Je drukt op het contact dat je wil bellen en start vervolgens direct een gesprek. Je smartphone is daarbij helemaal niet nodig.

Ook Foursquare zal straks zonder een smartphone werken. Met de app kun je op zoek naar de beste restaurants, café’s en andere leuke locaties in de buurt. De app stuurt je notificaties als je in de buurt bent van populaire hotspots, wederom zonder je mobieltje.

Tot slot is er Lifesum, een app die je helpt met het verbeteren van je gezondheid door inzicht te bieden in je levensstijl. Je kunt via Lifesum gemakkelijk bijhouden wat je de hele dag eet en drinkt. Zo zie je hoeveel calorieen je al hebt ingenomen. Dat kun je nu instellen en bijhouden via je Android Wear-apparaat, wat het volgens de ontwikkelaars een stuk toegankelijker moet maken.

De definitieve versie van Android Wear 2.0 verschijnt in de loop van 2017. Een precieze releasedatum is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Android Wear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu