De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google brengt Chromecast ethernet-adapter uit in Nederland

Wouter Nijsen
30 november 2015, 16:55
1 min leestijd
Google brengt Chromecast ethernet-adapter uit in Nederland

Google heeft een ethernet-adapter uitgebracht voor de Chromecast. Hiermee kun je de gadget gemakkelijk via een ethernetkabel met het internet verbinden.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast ethernet-adapter

De ethernet-adapter voor de Chromecast is beschikbaar in de Google Store en kost 19 euro.  Het  is een plug waar je een ethernetkabel insteekt en vervolgens verbindt met de Chromecast. Het kabeltje is twee meter lang en vervangt de meegeleverde micro-usb-kabel van de gadget.

Een handig accessoire, omdat je zo een goede internetverbinding krijgt  op plekken in huis waar de wifi-verbinding te wensen overlaat. Met wifi werkt de Chromecast eigenlijk alleen  goed wanneer hij zich in de buurt van de  router bevindt. Met de Chromecast 2 wordt dit probleem gedeeltelijk verholpen, omdat dit apparaatje ook krachtigere 5GHz-netwerken ondersteunt.

adapter2

Daarnaast  zijn bedrade netwerken doorgaans  een stuk sneller en stabieler dan draadloze internetverbindingen. Zo stream je bijvoorbeeld gemakkelijker full-hd-content of een Chrome-tabblad in full-hd  naar je televisie. Bij een simpele wifi-verbinding treedt er nog wel eens vertraging op.

De ethernet-adapter werkt met de eerste Chromecast, maar ook met de nieuwe Chromecast 2 en Chromecast Audio. Sommige gebruikers ondervinden echter wat problemen wanneer zij voor het eerst verbinding proberen te maken met de ethernet-adapter. Op deze pagina van het Google-forum wordt uitgelegd wat je dan kunt doen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu