De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Chromecast-tips week 20: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Erwin Vogelaar
15 mei 2018, 19:08
4 min leestijd
Chromecast-tips week 20: 5 kijk- en luistertips om te streamen

Een Chromecast is handig, maar wat kijk of luister je nou eigenlijk? Met onze wekelijkse tips raden we je films, series, podcasts en meer aan om te streamen. In onze Chromecast-tips van week 20 onder andere Arctic Monkeys, Silicon Valley en bitcoin.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast-tips week 20: Arctic Monkeys, Silicon Valley en bitcoin

Met een Chromecast in je televisie of een Chromecast Audio in je speaker, bekijk en luister je media van je smartphone in betere kwaliteit. Dat is handig, maar dan moet je wel weten wat je moet kijken en luisteren. Naast onze maandelijks Netflix-tips hebben we daarom ook wekelijkse Chromecast-tips. Hierin geven we enkele actuele kijk- en luistertips. Zowel bij gratis als betaalde diensten. Check ook de edities van voorgaande weken:

1. Kijken: Silicon Valley (HBO)

Het vijfde seizoen van Silicon Valley is ten einde en is nu dus volledig te bingen. In dit seizoen is het tijd voor een nieuw kantoor voor Pied Piper, inclusief een groter team. Natuurlijk gaat er weer van alles mis. In de latere aflevering heeft de serie ook een rol voor de opkomst van cryptocurrency, als het team een eigen PiedPiperCoin lanceert. De serie geeft hiermee een realistische kijk op het feit dat de meeste cryptomunten falen.

Silicon Valley kijk je in Nederland via Ziggo met een Movies & Series XL-abonnement. De afleveringen stuur je naar je Chromecast met de Ziggo GO-app. Deze app vind je via onderstaande link in de Play Store.

Download Ziggo GO in Google Play (gratis)

2. Kijken: Bitcoin Naar de Maan! en Terug (NPO)

Voor een positievere blik op cryptocurrency moet je bij deze documentaire zijn. Bitcoin Naar de Maan! en Terug volgt enkele Nederlanders die rijk zijn geworden door op het juiste moment in cryptocurrency te stappen. De documentaire schetst een wat onrealistisch beeld, omdat het lijkt dat cryptocurrency dé manier is om rijk te worden en het niet mis kan gaan.

chromecast-tips week 20

Deze uitzending kijk je via deze link of via de NPO Start-app. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

3. Luisteren: Arctic Monkeys – Tranquility Base Hotel & Casino

De Arctic Monkeys zijn terug met een compleet ander geluid. Het betere gitaarwerk is verleden tijd en in plaats daarvan kiest de band voor een concept-album over een hotel op een maanbasis, waar vooral muziek met Bowie- en Beatles-invloeden te horen is. Het album wordt bij iedere luisterbeurt weer iets beter.

Download Spotify in Google Play (gratis)

4. Kijken: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (Play Movies)

Deze oscarwinnende film gaat over een moeder die gerechtigheid wil voor haar vermoorde dochter. Omdat de politie zijn werk niet goed doet, besluit ze drie billboards af te huren om aandacht te vragen voor deze zaak. Zowel Frances McDormand als Sam Rockwell hebben een oscar voor hun rollen gekregen. Daarnaast was de film genomineerd voor beste film, beste muziek, beste screenplay en beste editing.

Je vindt Three Billboards Outside Ebbing, Missouri in de Play Store via deze link. De film kijk je op je Android-toestel via de Google Play Films-app. Die vind je in de Play Store via onderstaande link. De film is te huur voor 3,99 en te koop voor 11,99 euro.

Download Google Play Films in Google Play (gratis)

5. Eurovisie Songfestival 2018 finale

Heb je de finale van het Eurovisie Songfestival gemist en heb je toch nog zin in een avondje vermaak vol vreemde acts? Zet dan gewoon de finale eens aan op de achtergrond. De puntentelling kun je dan overslaan.

Deze uitzending kijk je via deze link of via de NPO Start-app. Vanuit de app is het makkelijk om de uitzending naar je Chromecast te sturen. Met een NPO Plus-account van 2,95 euro per maand kun je ook in hd-kwaliteit kijken.

Download NPO Start in Google Play (gratis)

Ook tof: Netflix-tips

Maandelijks zetten we ook vijf Netflix-tips voor je op een rijtje, met de beste nieuwe series van de afgelopen maand. Deze zijn uiteraard ook via een Chromecast te bekijken met de Netflix-app.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu