De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

CyanogenMod maakt doorstart als LineageOS

Thomas Haenen
27 december 2016, 15:20
2 min leestijd
CyanogenMod maakt doorstart als LineageOS

CyanogenMod krijgt een tweede leven als LineageOS, zo hebben de ontwikkelaars van de software bekend gemaakt. Dat is goed nieuws voor fans van de alternatieve versie van Android.

Lees verder na de advertentie.

CyanogenMod opvolger

LineageOS moet voortbouwen op CyanogenMod 13 en 14 en is een fork van die versie van Android: nu nog dezelfde software, in de toekomst een eigen pad. Veel voormalige ontwikkelaars van Cyanogen zijn dan ook betrokken bij Lineage, waaronder Steve Kondik. Hij was de oorspronkelijke bedenker en oprichter van CyangenMod en zou ook aan het hoofd staan van LineageOS, volgens ZDNet.

CyanogenMod opvolger

Wat het nieuwe team allemaal van plan is, is nog onbekend. LineageOS moet meer open dan ooit zijn, zo licht het team toe in een korte blogpost. Het is een voortzetting van CyanogenMod, maar met minder bemoeienis van bedrijven. Het team zegt later vandaag met meer informatie te komen. Dan weten we waarschijnlijk meer over hoe snel we toekomstige versies van LineageOS kunnen verwachten. Het bedrijf is inmiddels ook voorzichtig actief op Twitter, Facebook en andere sociale media.

CyanogenMod was lange tijd één van de populairste alternatieve versies van Android. De software gaf gebruikers veel flexibiliteit en mogelijkheden om dingen aan te passen, maar bleef tegelijkertijd dicht bij stock Android.

Moederbedrijf Cyanogen kondigde vorig jaar nog grootse plannen aan. Het zou gaan samenwerken met fabrikanten om CyanogenOS te leveren bij verschillende smartphones. Uiteindelijk liepen die plannen spaak en werd er niet genoeg groei gerealiseerd. In de zomer was er een eerste ontslagronde, deze maand sloot het bedrijf zijn kantoor in Seattle. Vlak voor de kerst trok het bedrijf definitief de stekker uit CyanogenMod. De achterliggende software is open source en mag dus door iedereen gebruikt en aangepast worden. De naam is dat echter niet, waardoor deze doorstart vereist is. De broncode van CyanogenMod werd eerder deze week offline gehaald maar maakt in de nabije toekomst een terugkeer als LineageOS.

Lees het laatste nieuws over CyanogenMod

Bron: ZDNet
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's