De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Fairphone 2 wordt duurder, maar is makkelijker te repareren

Gijs Ettes
16 juni 2015, 11:10
1 min leestijd
Fairphone 2 wordt duurder, maar is makkelijker te repareren

De Nederlandse fabrikant Fairphone komt met een tweede smartphone die gedeeltelijk modulair is en daardoor gemakkelijker is te repareren. Gebruikers kunnen onder meer een gebroken scherm repareren en de camera upgraden, zo meldt Tweakers.

Lees verder na de advertentie.

Zelf componenten verwisselen

De tech-site kon al even aan de slag met de Fairphone 2 en meldt dat het toestel bij schade gemakkelijker is te repareren, aangezien onderdelen als de camera, micro-usb-poort, luidspreker en het scherm met een paar schroefjes – of klemmetjes in het geval van het display – vastzitten in de behuizing.

fairphone 2

De Fairphone 2 is volledig zelf ontworpen door het gelijknamige bedrijf van Nederlandse bodem en maakt gebruik van componenten die op een eerlijke en duurzame manier zijn gefabriceerd. Het toestel heeft een 4,95 inch-scherm met een full-hd-resolutie, een Qualcomm Snapdragon 801-chip met een quadcore-processor en een Adeno 330-gpu. Verder is er 32GB aan uitbreidbare opslag aan boord en een 8 megapixel-camera van Omnivision.

Standaard zal de Fairphone 2 draaien op een vrijwel stockversie van Android 5.1.1. Een 2420 mAh-accu voorziet het toestel vermoedelijk van stroom en dankzij dualsim-ondersteuning kun je er zowel je werk- als privésimkaart in kwijt. De smartphone kan ook overweg met 4G-netwerken.

De Fairphone 2 gaat deze zomer in de voorverkoop voor 525 euro en is daarmee een stuk duurder dan zijn voorganger, die voor 325 euro werd verkocht. De release moet ook nog deze zomer plaatsvinden.

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Fairphone 2
Fairphone 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu