De 5 tofste nieuwe features van de Galaxy S5

Redactie
26 februari 2014, 18:47
3 min leestijd
De 5 tofste nieuwe features van de Galaxy S5
features van de Galaxy S5

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung is eindelijk bekend: de Galaxy S5 heeft een helder 5,1 inch-scherm met een full-hd-resolutie, een Qualcomm Snapdragon 801-chip met een 2,5GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.4. Maar wat zijn nou de echte killer-functies van de Galaxy S5? AndroidPlanet noemt er 5.

Lees verder na de advertentie.

5 tofste nieuwe features van de Galaxy S5

Galaxy S5 wallpaper

1. Vingerafdrukscanner
Hoewel HTC als eerste Android-fabrikant een vingerafdrukscanner implementeerde, heeft Samsung ‘m voor het eerst juist geïmplementeerd. Door in het begin acht keer met je vinger over de thuisknop te vegen herkent de scanner voortaan jouw afdruk. De scanner kan in totaal drie afdrukken herkennen. In de praktijk gaat dit lekker vlot en soepel, hoewel we nog niet helemaal zeker zijn of swipen de beste manier is om je toestel te ontgrendelen. Hoe dan ook: het werkt wel, en best fijn. Daarnaast kun je met jouw afdruk ook betalingen doen via PayPal en een speciale privéomgeving op de smartphone bereiken. Kijk niet vreemd op als je over een jaar betalingen via ING met jouw vingerafdruk kunt voltooien. En dat is gaaf.

galaxy s5 5

2. Hartslagmeter
Oké, het is niet de meest innovatieve feature – veel apps kunnen al hetzelfde door middel van de flitser te gebruiken -, maar het blijft een gave functie: de hartslagmeter. Leg je vinger op de achterkant van het toestel, om precies te zijn de flitser, en na enkele seconden verschijnt je hartslag op het scherm. Samsung zet hoog in met zijn vernieuwde S Health-app, nieuwe accessoires en natuurlijk de Galaxy S5. Gezondheid en fitness worden twee belangrijke eigenschappen van het nieuwe vlaggenschip, en als dat allemaal goed werkt zou het nog eens goed voor het Zuid-Koreaanse bedrijf kunnen uitpakken.

Galaxy S5 klein

3. Camera
Ik houd van de hdr-feature van mijn fotocamera. Kleuren worden mooier, details worden beter in beeld gebracht. Maar die functie is op mijn smartphone alleen beschikbaar voor mijn fotocamera. Samsung heeft de hdr-modus ook voor zijn video-camera beschikbaar gemaakt. Volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf is het de eerste hdr-functie voor een videocamera. En dat is gewoonweg supertof. Daarnaast kun je met de 6 megapixel-camera binnen 0,3 seconden de autofocus raadplegen. Daarmee stelt Samsung de snelste autofocus ooit te hebben. En jawel: het is zelfs mogelijk om, als je om meerdere punten hebt gefocust, na het schieten de focus van de betreffende foto aan te passen.

galaxy s5 3

4. Stof- en waterbestendig
Niet iedereen mag dan enthousiast zijn over de nieuwe meer stroeve achterkant (inclusief putjes), de smartphone is wel geheel water- en stofbestendig. Handig! Aan de onderkant bevindt zich een klepje waarmee de micro-usb-poort wordt beschermd voor vuil en water. De Active-versie van de Galaxy S4 is ook geheel stof- en waterbestendig, en beschikt ook over een dergelijk beschermingsklepje aan de onderzijde. Een plons in de wc zal dus niet meer een dode telefoon betekenen. En dat is een hele fijne toevoeging die eigenlijk bij alle telefoons standaard zou moeten zijn.

touchwiz-nieuw

5. TouchWiz
De Galaxy S5 S5 verschijnt met Android 4.4 KitKat met daaroverheen Samsungs vernieuwde TouchWiz-skin, die wat rustiger en overzichtelijker oogt. Zie bijvoorbeeld alleen al het nieuwe notificatiecentrum (rechts). OOk veel Samsung-apps hebben een fijne make-over gekregen, zoals S Health met een meer eenvoudige interface. Het mag duidelijk zijn: Samsung wil meer kleur en vrolijkheid in zijn normaliter zou zakelijke en ietwat verouderde interface terugbrengen. Het instellingenmenu is hier een goed voorbeeld van: je navigeert hier voortaan door op bolletjes met iconen te drukken, in plaats van lange lijsten met instellingen.

→ Check ook het artikel Galaxy S5 VS iPhone 5S, waarin we beide toptoestellen tegenover elkaar zetten!

Samsung Galaxy S5 prijzen met abonnement

De pre-ordes voor de Samsung Galaxy S5 zijn gestart. De Galaxy S5 kopen kan hieronder, met een overzicht van de beste deals.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu