Galaxy S3 kopen: 5 redenen om het wél te doen

Gijs Ettes
4 december 2013, 17:51
3 min leestijd
Galaxy S3 kopen: 5 redenen om het wél te doen
Galaxy S3 kopen

De Galaxy S3 is al geruime tijd op de markt, maar nog steeds een vlotte en moderne smartphone die prima mee kan met de huidige generatie Android-toestellen. De veelzijdige telefoon van Samsung is daarnaast zowel los als in combinatie met een abonnement steeds aantrekkelijker geprijsd.

Maar een Galaxy S3 kopen, is dat wel zo’n goed plan? Het toestel is immers al opgevolgd door de Galaxy S4 en ook de Galaxy S5 kunnen we waarschijnlijk binnen een half jaar tegemoetzien. Wij geven vijf redenen waarom dit Samsung-toestel toch nog steeds aantrekkelijk is.

1. Snelle hardware
De Galaxy S4 is het huidige topmodel van Samsung, maar de Galaxy S3 voldoet ook nog prima voor veel gebruikers. Het toestel beschikt over een vlotte quadcore-processor die weliswaar iets lager geklokt is. Daarnaast vinden we 1GB aan werkgeheugen en 16GB, 32GB of 64GB opslaggeheugen aan boord; ruim voldoende om moderne games en apps te gebruiken. Het scherm van de S3 is met 4,8 inch iets kleiner, maar beschikt wel over een 720p-resolutie. Met een gewicht van 133 gram en een dikte van nog geen 9 millimeter past hij daarnaast gemakkelijk in je broekzak.

2. Lange accuduur
Zoals ook is te lezen in onze Galaxy S3 review, is de 2100 mAh-accu een van de pluspunten van deze smartphone. Bij intensief gebruik haal je het einde van de dag, maar bij gemiddeld gebruik is twee dagen ook mogelijk. Dat is prima voor een telefoon met een 4,8 inch-scherm. Mocht de accuduur teruglopen, dan heb je nog de mogelijkheid om deze te vervangen. Iets dat bij sommige nieuwere smartphones niet mogelijk is.

Galaxy S3 kopen design

3. Draait de laatste Android-versie
Momenteel wordt de Galaxy S3 Android 4.3 update uitgerold, maar naar verluidt zal in maart of april 2014 ook een update naar Android 4.4 (KitKat) volgen. Na beide updates is de S3 weer helemaal up-to-date en kunnen gebruikers genieten van een efficiënter besturingssysteem dat nog soepeler draait.

4. Aantrekkelijk geprijsd als los toestel
Toen de Galaxy S3 medio vorig jaar werd gelanceerd, lag de adviesprijs van het toestel op 599 euro. Dat is inmiddels wel anders. Een Galaxy S3 heb je nu al voor circa 350 euro en daarmee is het toestel perfect voor wie al een abonnement heeft of een sim only abonnement wilt afsluiten. Daarbij is de S3 stukken goedkoper dan zijn opvolger, de Galaxy S4.

5. Gratis in combinatie met een 2-jarig abonnement
Hoewel de Galaxy S3 los aantrekkelijk geprijsd is, krijg je het toestel bij sommige 1-jarige en de meeste 2-jarige abonnementen gratis. Daarnaast zijn de maandkosten voor een 2-jarig abonnement met een Galaxy S3 te overzien en krijg je voor het geld dat je betaalt in veel gevallen een prima bel-, sms- en databundel. Hieronder hebben we de beste Galaxy S3 aanbiedingen voor je op een rijtje gezet:

Wil je meer over het toestel lezen of de Galaxy S3 kopen, klik dan snel verder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu