De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Donald Trump gebruikt een verouderde Samsung Galaxy S3’

Thomas Haenen
26 januari 2017, 11:52
2 min leestijd
‘Donald Trump gebruikt een verouderde Samsung Galaxy S3’

Donald Trump weigert afstand te doen van zijn Android-smartphone. De Amerikaanse president gebruikt echter een fors verouderd en dus mogelijk onveilig toestel.

Lees verder na de advertentie.

Trump Android-smartphone

Trump gebruikt waarschijnlijk een Samsung Galaxy S3, zo claimt Android Central op basis van foto’s. Hoewel het toestel nooit duidelijk te zien is op beeldmateriaal, suggereert de vorm van het hoesje en de plaatsing van de camera dat om een Galaxy S3 gaat, zo schrijft de site.

Het zou een zeer opmerkelijke keuze zijn van de president. De Galaxy S3 verscheen oorspronkelijk in 2012 en is dus bijna vijf jaar oud. De laatste grote update voor het toestel verscheen in 2015, toen Samsung de S3 een update naar Android 4.3 (Jelly Bean) gaf. Die Android-versie is ook alweer zo’n vier jaar oud en kent verschillende kwetsbaarheden waarmee kwaadwillenden gegevens op een toestel kunnen inzien.

Trump Android-smartphone

De president gebruikt deze Android-smartphone al jaren. Tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar bleek dat alle tweets die hij plaatste ook van dit toestel kwamen, terwijl zijn medewerkers tweets plaatsten via iPhones.

Doorgaans wordt de president dwingend verzocht alleen zwaar beveiligde communicatiemiddelen te gebruiken tijdens zijn presidentschap. Zo moest Obama afscheid nemen van zijn iPhone en werd hij opgezadeld met een oudere, maar beveiligde BlackBerry. Beveiligingsdiensten kunnen de president niet verplichten hun huidige toestel te dumpen, maar toch is het opmerkelijk dat Trump bewust tegen het advies van de geheime dienst in gaat.

Trump vs. Clinton

Tijdens de verkiezingscampagne heeft Trump langere tijd gehamerd op de beveiligingspraktijken van zijn concurrent, Hillary Clinton. Terwijl Clinton Minister van Buitenlandse Zaken was, liet ze al haar officiële mailverkeer via een privéserver lopen, wat volgens Trump betekende dat Hillary niet goed omging met staatsgeheimen. Nu blijkt dat ook Trump het vooralsnog niet al te nauw neemt met cybersecurity.

De verouderde Android-smartphone van Trump is zeer waarschijnlijk kwetsbaar voor Stagefright, Quadrooter en andere grote Android-lekken van de afgelopen jaren. Daarmee kunnen kwaadwillenden, waaronder terroristische organisaties en buitenlandse overheden, zichzelf mogelijk toegang verschaffen tot de gegevens op de Android-smartphone van Trump.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S3
Samsung Galaxy S3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu