‘Samsung werkt aan Project Zero: nieuw design voor Galaxy S6’

Redactie
3 november 2014, 17:11
1 min leestijd
‘Samsung werkt aan Project Zero: nieuw design voor Galaxy S6’
galaxy-alpha2

Samsung werkt aan een nieuw design voor de Galaxy S6 en is daarvoor helemaal opnieuw begonnen. In plaats van het nieuwe design te baseren op de voorganger, gaat Samsung “terug naar de tekentafel”, zo meldt SamMobile. Het nieuwe designproces krijgt naar verluidt de codenaam ‘Project Zero’. En het redesign een belangrijke ontwikkeling binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf, dat kampt met een tegenvallende smartphoneverkoop en zich logischerwijs (een klein beetje) zorgen maakt over het krimpende marktaandeel.

Het is al langer bekend dat de high-end-smartphones van Samsung minder goed verkopen dan voorheen. Samsung wil daarom het roer omgooien en het uiterlijk van de Galaxy S-lijn op de schop nemen, waarbij het nieuwe Galaxy S6 design waarschijnlijk op de Galaxy Alpha is gebaseerd. Dit toestel is voorzien van een aluminium frame, waarbij de kunststof achterkant in verschillende kleuren beschikbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Galaxy S6 design: meer metaal

Over de specificaties van de smartphone is nog niets bekend. Het is aannemelijk dat de Galaxy S6 over een 5 tot 5,5 inch-scherm met een QHD-resolutie, 64-bits-chip en 4GB aan werkgeheugen beschikt. Ook verwachten wij een verbeterde vingerafdrukscanner en meer S Health-toepassingen.

De verwachting is dat de Galaxy S6 in april wordt aangekondigd. Normaliter is het vlaggenschip rond mei in de Nederlandse winkels te koop.

Laatste Samsung-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu