De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 29

Thomas Haenen
20 juli 2018, 15:15
3 min leestijd
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 29

Android-fabrikanten rollen het hele jaar door updates uit, maar lang niet naar alle toestellen. Ook deze week zijn er weer heel wat toestellen bijgewerkt, en we hebben ze op een rijtje gezet voor je.

Lees verder na de advertentie.

Het Android beveiligingsupdate overzicht van week 29

Op Android Planet besteden we regelmatig aandacht aan updates die toestellen ontvangen. Vaak gaat het om nieuwe Android-versies, wanneer telefoons bijvoorbeeld worden bijgewerkt naar Android 8.0 (Oreo). Daarvoor hebben we ook het Android 8.0 update-overzicht en Android 9.0 update-overzicht, waar je precies ziet of en wanneer jouw telefoon een update ontvangt.

Maar fabrikanten brengen ook het hele jaar door beveiligingsupdates uit, en die zijn vaak net zo belangrijk. Hoewel ze geen grote nieuwe features bevatten, blijf je wel beschermd tegen alle (kritieke) beveiligingslekken die maandelijks verschijnen. Wekelijks zetten we daarom op een rijtje welke toestellen een update hebben gekregen in de afgelopen zeven dagen, zodat je altijd op de hoogte bent.

Nokia

Omdat vrijwel alle Nokia-smartphones de beveiligingsupdates eerder deze maand al hebben ontvangen, blijft er nog maar één toestel over voor deze week: de Nokia 8 Sirocco. Het is een duur, maar minder populair toestel en had daardoor waarschijnlijk een wat lagere prioriteit. Wel rolde het bedrijf deze week de eerste over-the-air beta uit van Android P voor de Nokia 7 Plus, waarmee het een stuk makkelijker is om deze software vast te proberen.

Nokia 8 Sirocco – beveiligingsupdate juli
Nokia 7 Plus – Android P Developer Preview 3

Samsung

Bij Samsung gaan ze langzaam maar gestaag verder met de uitrol van verschillende beveiligingsupdates. Vrijwel alle recente smartphones zijn inmiddels voorzien van de update van juli, terwijl de oudere smartphones waaronder de Galaxy S6 deze week aan de beurt zijn voor de update van juni. Beter laat dan nooit, toch?

Samsung Galaxy Note 8 – beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy S7 – beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy S7 Edge – beveiligingsupdate juli
Samsung Galaxy S6 – beveiligingsupdate juni
Samsung Galaxy S6 Edge – beveiligingsupdate juni

OnePlus 6 draadloos opladen

OnePlus

De OnePlus 6 krijgt vanaf deze week een kleine, maar significante update die de camera verbetert.  OxygenOS 5.1.9 is binnen enkele dagen beschikbaar voor gebruikers van de OnePlus 6. Aanpassingen aan algoritmes moeten ervoor zorgen dat foto’s gemaakt met het toestel er beter uit zien. OnePlus belooft specifieke verbeteringen op het gebied van helderheid, het dynamisch kleurenbereik en de randherkenning bij de portretmodus. Ook wordt de camera sneller in schieten en scherpstellen.

OnePlus 6 – OxygenOS 5.1.9

LG

Ook LG komt aanzetten met een drietal kleinere updates voor zijn smartphones. Bij de G7 ThinQ zijn er ‘AR Stickers’ toegevoegd aan de camera-app, de G6 krijgt de Bright Camera en QLens-functies erbij, terwijl de LG Q7 eindelijk van Android Oreo voorzien wordt. Waarschijnlijk worden de toestellen hiermee ook van nieuwere beveiligingsupdates voorzien, maar dat kon LG ons helaas niet direct vertellen.

LG G7 ThinQ – camera-update
LG G6 – camera-update
LG Q6 – Android 8.0 (Oreo) en audio-update

→ Lees meer over de nieuwe LG Android-updates

Sony

Vorige week werkte Sony al de Xperia XZ1-reeks bij, deze week zijn de voorgangers én opvolgers aan de beurt. Beide worden voorzien van de beveiligingsupdate van juli. Ook de Xperia X, inmiddels al iets ouder, ontvangt gewoon nog een update.

Sony Xperia XZ2 – beveiligingsupdate juli
Sony Xperia XZ2 Compact – beveiligingsupdate juli
Sony Xperia XZ – beveiligingsupdate juli
Sony Xperia XZs – beveiligingsupdate juli
Sony Xperia X – beveiligingsupdate juli
Sony Xperia X Compact – beveiligingsupdate juli

Houd je smartphone in de gaten

Zit jouw toestel niet in het overzicht? Geen paniek, want sommige fabrikanten brengen updates mogelijk pas later uit. En zelfs als je toestel in de lijst staat, is het soms nog even afwachten. Vaak duurt het enkele dagen voordat een update alle exemplaren van een smartphone bereikt. Houd Android Planet in de gaten voor het volgende overzicht van beveiligingspatches, of bekijk ons overzicht met verwachte Android 8.0-updates en Android 9.0-updates.

Mis je een update in dit overzicht? Laat het weten in de reacties hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G6
LG G6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's